Live vanuit Roskilde blog.. deel 2

print Printvriendelijke versie
8-7-2007 12:20:42
Live vanaf het Roskilde festival blogt Henk Kanning over festival.

Vrijdag, een dag later en 43mm regen verder. Nog nooit viel er in Denemarken in de maand juli zoveel water achter elkaar als deze bewuste dag. Detail: precies boven Roskilde. Het maakte niet uit, campings veranderden in slagvelden, maar het was opgehouden met regenen en het festival ging door. Resultaat: mensen op luchtbedjes die ronddobberden in meertjes, of met een op afstandbestuurbaar bootje veel plezier hadden in een meertje die er twee dagen eerder nog niet was.

Als rond een uurtje of een ‘s middags de eerste brandweermannen het water komen wegzuigen, begint Camera Obscura in een bijzonder sfeervolle Pavillion met het spelen van uiterst mooie en breekbare liedjes. Hitje Teenager, de nieuwe single Tears For Affairs en uiteraard If Looks Could Kill. Na een uurtje kippenvel breekt de zon door, het lijkt een verdienste van de band! Ondertussen weten de Zweedse indie-rockers van Mando Diao de Odeon met hapklare liedjes te veroveren. Ok, de heren zijn immens populair in Zweden en laten er daar genoeg van rondlopen. Toch is de show goed, de juiste liedjes op het juiste moment en een euforisch gevoel tijdens Sheepdog. Een band die best op Lowlands mag komen spelen.

Andere tent, andere band. Vergeet Blondie. The Sounds zijn het helemaal en laten in de Arena de eighties wederkeren met hun aanstekelijke new wave. Dat Maja Ivarsson goed naar Deborah Harry heeft gekeken mag duidelijk zijn, maar leuk is het wel. Gekleed in een klein wit jurkje brengt ze menig man het hoofd op hol. Dying to Say This to You mag dan wel een album van vorig jaar zijn, maar toch: kopen die plaat! The New Young Pony Club staan op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, de muziek is te donker en te zwaar voor dit uur van de dag, maar goed, het kan niet altijd feest zijn.

Roky Erickson, oud frontman van de 13th Floor Elevators en tieneridool in 1965 brengt vooral de oudere bezoeker op de been, met een ouderwetse rock & roll show van ruim een uur laat hij weer even weten dat hij met zijn leeftijd (volgende week wordt hij 60) nog lang niet afschreven mag worden. Keith Richards, keek je mee?

Nog meer tieneridolen, ditmaal in de Arena. Uren voor aanvang staan de fans van My Chemical Romance al in de rij om vooraan te kunnen staan. Donkeropgemaakte ogen en stekelarmbanden, zo massaal zagen we ze nog niet dit festival. Toch vertrekt men na een paar nummers massaal richting het Orange podium voor de Beastie Boys. Ruim anderhalf uur weten the boys from New York City (misschien brullen ze dit wel iets te vaak de menigte in) het publiek te vermaken met een mix tussen oude knallers als No Sleep Till Brooklyn, Sabotage en Intergalactic. De vonken springen er net niet vanaf, maar vermakelijk is het wel!

Bijzonder vermakelijk en misschien wel het hoogtepunt van deze Roskilde-editie: Trentemøller. Publiekslieveling en tevens lokale held. In een volgepakte Arena zorgt hij compleet met band voor een ontlading van feestvreugde. De fijne electronica van het prachtige Last Resort weet hij live met veel gevoel te brengen, wat overslaat op de uitzinnige menigte. Ga deze man niet missen op Lowlands!

Queens of The Stone Age doen op de Orange Stage een beetje een standaard show. Het vlamt wel voorzichtig, maar er mag best meer benzine op. Wat hitjes, een paar nieuwe nummers en vooral veel drinken, voor, tijdens en na het optreden. Mika moet met stemproblemen afzeggen en dit brengt waarschijnlijk extra veel mensen op de been voor Nephew, een popband uit Denemarken die de eer heeft de Orange Stage te mogen afsluiten. Twaalf in een dozijn rock, niet speciaal. Waarschijnlijk wel als je dronken bent want dat zijn zowat alle Scandinaviërs massaal..

De tweede Roskilde dag was er een van pieken en dalen, modder en zonneschijn, oude legendes en jong talent. En ja, dat smaakt naar meer!

Tekst: Henk Kanning

Reacties:

Naam:    E-mail:

De vierletterige naam van deze website *     

Van: jorn    Geplaatst op: 10-7-2007 13:51:15
ik weet niet maar ik vond beastie boys zwaar tegenvallen, en mijn campertje was goud!!!

Van: Jantje    Geplaatst op: 9-7-2007 21:03:47
The Sounds is echt de slechtste band van het jaar. Doorstrepen die hap.

Van: Boars    Geplaatst op: 9-7-2007 20:16:03
Ben het helemaal met je eens Monk.....
Was echt een geweldig feest, en zeker goed nat gehouden!!

Van: Monk    Geplaatst op: 9-7-2007 19:52:02
Het was een geweldig festival.. wel een beetje nat en modderig idd! Gelukkig stonden wij op een camping die nog enigsinds voorzien was van wat gras..

Voor herhaling vatbaar!

Van: Business    Geplaatst op: 9-7-2007 11:20:48
Leuk om te lezen allemaal, wou dat ik daar zat..
Kwamen de Beastie Boys maar naar NL dit jaar...


* = Je email-adres zal niet getoond worden.
De extra vraag is toegevoegd om automatische spammers te weren.
Als je je cookies aan hebt staan, verschijnt deze vraag maar één keer.


    graz_text_logo
Nieuws
Links
Forum
 Actueel |  Archief |  Nieuwsbrief |  
[ Terug
spampoison

W3C CSS

W3C HTML 4.01

Add to Google