Snoop Dogg op North Sea Jazz

print Printvriendelijke versie
9-5-2007 0:20:55
Eerder dit jaar bracht Snoop Dogg al een bezoek aan Amsterdam. Nu komt deze Amerikaanse rapper terug in Nederland voor het North Sea Jazz festival, het festival vind plaats van 13 tot 15 juli. Ook Amy Winehouse, The Roots, Buena Vista Social Club, Steely Dan en vele anderen werden gister bekend gemaakt.

Nieuwe bevestigingen:

Sly & The Family Stone
Steely Dan
Amy Winehouse
Al Green
Paul Anka
The Roots
Buena Vista Social Club
Amos Lee
Candy Dulfer
India.Arie
Maceo Parker

Reacties:

Naam:    E-mail:

De vierletterige naam van deze website *     

Van: Madou    Geplaatst op: 20-5-2007 17:06:39
Aah Sly word geweldig joh , Snoop ook natuurlijk

Van: Joost    Geplaatst op: 16-5-2007 16:05:05
oef wat een namen... jammer dat ik daar niet bij kan zijn

Van: koekwous    Geplaatst op: 12-5-2007 10:07:15
Dat wordt lachen met Sly Stone.....die ouwe aap met die gekleurde kuif
En wat gaat Snoop D O Double G brengen "A Jazz Night Out" (al zijn hits in een jazz jasje) of wordt het een vette Spoken Word Gangster Talk Performance ?
Drinkin some gin & juice and laid back ;-)

Van: Karel    Geplaatst op: 9-5-2007 11:20:37
zie northseajazz.nl:

Programma

Na de succesvolle première van vorig jaar vindt de 32e editie van het North Sea Jazz Festival ook dit jaar weer plaats in Ahoy Rotterdam. De festivalorganisatie is erin geslaagd om het beproefde festivalconcept en de vertrouwde sfeer uit Den Haag naar de nieuwe, ruimere Rotterdamse locatie te verhuizen, een gouden greep zo bleek achteraf. Er is veel geleerd over de nieuwe locatie en met die ervaring op zak kan het festival komend jaar nog beter neergezet worden. North Sea Jazz 2007 verrast, daagt uit en viert de jazz in al zijn verschijningsvormen!

Branford Marsalis, de Artist in Residence van vorig jaar, wordt dit jaar heel toepasselijk opgevolgd door zijn jongere broer Wynton Marsalis & Lincoln Center Jazz Orchestra. Deze trompettist, componist, bandleider en jazzhistoricus mag zonder overdrijven bij leven en welzijn al een legende genoemd worden. Als directeur van het Lincoln Jazz Center Jazz Orchestra (LCJO) houdt Marsalis zich bezig met het levend houden en uitdragen van het erfgoed van de jazz. Wynton Marsalis zal op alle dagen van het festival optreden met een bezetting naar zijn keuze. Dat hij het podium op twee van die dagen deelt met het LCJO zal niemand verbazen. Samen met dit inmiddels wereldberoemde orkest brengt hij twee hommages: één aan de stoomtrein, een vervoermiddel dat vele jazzcomponisten, onder wie Marsalis zelf, muzikaal wist te inspireren, en één aan Ornette Coleman, de legendarische componist en free jazz pionier die op de zondag van dit festival zelf met zijn kwartet optreedt.

Andere grote namen op het festival zijn dit jaar o.a Sly & The Family Stone, Steely Dan, Katie Melua, Amy Winehouse, Al Green, Paul Anka, The Roots, Buena Vista Social Club, Elvis Costello & Allen Toussaint en Amos Lee. Vanzelfsprekend treden in Rotterdam naast Ornette Coleman ook vele andere jazz-iconen op zoals Chick Corea, John Scofield, McCoy Tyner, Ron Carter, Dave Holland, Hank Jones, Lee Konitz en Joe Lovano. Ook de hedendaagse jazzhelden zijn goed vertegenwoordigd met namen als Roy Hargrove, E.S.T., Nils Petter Molvaer, Joshua Redman en Christian Scott. Nederland levert oude en nieuwe sterren als Misha Mengelberg, Hans Dulfer, Eric Vloeimans, Tineke Postma, Benjamin Herman, Michiel Borstlap en Trijntje Oosterhuis. Het debuut van de 14-jarige zangeres Kim Hoorweg mag hier niet onvermeld blijven.

Zoals ieder jaar is het fusionprogramma weer opvallend sterk met namen als Joe Zawinul, Larry Carlton, Steps Ahead, Mike Stern, Marcus Miller, Randy Brecker en Reunion met o.a. Chuck Loeb en Dennis Chambers. Ook de inbreng van soul, funk en hiphop is groot met acts als Snoop Dogg, Candy Dulfer, India.Arie en Maceo Parker. Verder presenteert North Sea een keur van grote zangeressen van alle continenten en uit vele genres zoals Fay Claassen, Lura, Wende Snijders, Mari Boine en Dee Dee Bridgewater.

Traditiegetrouw kent North Sea Jazz ook weer een aantal spraakmakende projecten. Het festival van 2007 staat voor een groot deel in het teken van Europa, het continent dat op jazzgebied zowel kwantitatief als kwalitatief een mondiale jazzgrootmacht in wording is. Na een jarenlange suprematie van Amerika, de bakermat van de jazz, heeft Europa een succesvolle inhaalslag gemaakt, een goed reden om Europa dit jaar eens goed in het schijnwerpers te zetten. Niet alleen Europese iconen als de Britten Barry Guy en Stan Tracey, de Fransen Henry Texier en Martial Solal, de Belg Fred van Hove, de Italiaan Enrico Pieranunzi of het Hollandse, internationaal vermaarde ICP Orkest treden voor het voetlicht. Ook jeugdig talent als Gwilym Simcock en Jef Neve wordt aan het publiek voorgesteld.

Andere projecten en thema’s zijn Rockin’ Gospel Blues (met Keb’ Mo’), Kindred Spirits (met o.a. Anthony Joseph) en Sound Lab, waarin o.a. Jamie Lidell en Amon Tobin inventief en swingend aan de slag gaan met elektronica. De filmmuziek van Spike Lee en Terence Blanchard is een prestigieus project ter viering van de jarenlange samenwerking tussen regisseur Spike Lee en de gelauwerde trompettist en componist Terence Blanchard. Blanchard zal zijn soundtracks ten gehore brengen met zijn eigen kwintet en het Metropole Orchestra onder leiding van Vince Mendoza, met als gastsolisten Jamie Cullum, Bilal en Patti Austin.


* = Je email-adres zal niet getoond worden.
De extra vraag is toegevoegd om automatische spammers te weren.
Als je je cookies aan hebt staan, verschijnt deze vraag maar één keer.


    graz_text_logo
Nieuws
Links
Forum
 Actueel |  Archief |  Nieuwsbrief |  
[ Terug
spampoison

W3C CSS

W3C HTML 4.01

Add to Google