Morgen is de persconferentie voor Pinkpop 2007

print Printvriendelijke versie
26-2-2007 23:40:46
Morgen is de persconferentie in Paradiso. Dan zal Jan Smeets de namen voor Pinkpop bekend gaan maken. Hij heeft ze dit jaar niet erg goed kunnen ophouden. Er zijn maar liefst negen acts al voor de persconferentie bekend gemaakt. Als we uit mogen gaan van vorig jaar, dan kunnen we morgen nog 30 acts verwachten. Volgens een telefoontje met Jan zitten daar 10 headliners tussen. Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat hij morgen alle namen gaat bevestigen.

Traditiegetrouw doe ik jaarlijks op Graz een gok voor de namen. Dus vandaar ook dit jaar weer 'mijn lijstje'.

De meeste dagafsluiters zijn al bekend gemaakt. De Pinkster-maandag wordt afgesloten op het hoofdpodium door Smashing Pumpkins, voorafgegaan door Linkin Park. Die dag speelt ook Korn. Misschien als afsluiter op Noord? De maandag zal geopend worden met een feestje van The Fratellis.

De grootste act wilde dit keer niet afsluiten. Dat hadden ze in 2004 al. Muse wilde namelijk zelf op de zondag spelen. Voor die dag zijn ook Iggy Pop & the Stooges en Ilse Delange bevestigd. Jan had het erover dat zondag echt een top-dag gaat worden. Ik verwacht ook Snow Patrol op die dag. Misschien wel als afsluiter op noord.

Tot zover nog niet veel nieuws. Over de zaterdag is het nog erg stil gebleven. Die afsluiter is nog niet bekend gemaakt, maar ik weet inmiddels dat dat Marilyn Manson zal zijn op. Hij zal vooraf gegaan worden door een grote Nederlandse act. Ik verwacht daar Within Temptation.

Ook dit jaar zijn alle drie de podia, alle drie de dagen geopend. Op zaterdag heet het 'kleine' podium weer BUMA-stage. De zaterdag wordt traditiegetrouw geopend door de winnaar van de Nu of Nooit prijs. Dit jaar is dat Viberider. Daarnaast zullen er nog twee Nederlandse acts optreden. Gek genoeg vind ik die altijd nog het moeilijkst te voorspellen. Ik geef dan Johan en A Balladeer de meeste kansen. Maar vorig jaar zaten hier ook wat verassende dingen tussen. Het kan net zo goed dat er ineens een act als C-mon & Kypski, Alamo Race Track of Stevie Ann wordt genoemd morgen. Tot slot voor de zaterdag speelt Juliette & The Licks vermoedelijk op het noord-podium.

Traditiegetrouw horen er zeker twee Belgische acts op Pinkpop. Voor dit jaar zie ik de keuze eigenlijk uit drie acts: Admiral Freebee, Goose en Ozark Henry. Aangezien die laatste morgen op de persmeeting speelt, zit die er zeker bij. Admiraal Freebee stond er vorig jaar al, dus ik gok dit keer op Goose. Maar de Admiraal heeft een nieuw album uit en die is erg goed, dus die streep ik niet zomaar door.

Er komt ook weer een John Peel stage, met Britse nieuwe bandjes. Het zal alleen waarcshijnlijk niet meer John Peel gaan heten, maar de NME-bandjes zullen er weer staan. Als nieuwelingen gok ik op CSS en Klaxons. Daarnaast hebben Razorlight en The Kooks zich wel op Lowlands bewezen, dus die verwacht ik ook. The Kooks weet ik zeker. Ik denk dat ze dat podium afsluiten.

Verder waren Lostprophets en de Noorse zangeres Maria Mena ook al bevestigd door de organisatie. Daarnaast kunnen we zeker ook Evanescense verwachten en is Wolfmother gelekt.

Daarmee hebben we nog geen 10 headliners te pakken. Hoewel Muse, Smashing Pumpkins, Linkin Park, Korn en Marilyn Manson de grootste acts zullen zijn, komt er komt nog wel een bij denk ik. The White Stripes staan een week later ook op Rock am Ring, waarmee Jan veel acts samen boekt. "De acts moeten maar zin hebben om een week eerder naar Europa te komen" zei hij nog tegen mij. Dat geldt inderdaad voor acts als Pearl Jam en Incubus. Maar The White Stripes staan na Rock am Ring op het Amerikaanse Bonnaroo festival. Het lijkt me niet dat ze voor twee Duitse festival naar Europa komen, dus wie weet... Maar eerlijk gezegd heb ik geen aanwijzingen gehad die dat zouden bevestigen. Sterker nog: ik zie geen goede spot meer in de line-up voor een act die eerder al Lowlands heeft afgesloten. En als die er zou zijn, dan denk ik dat die andere (bijna) Lowlands-afsluiter een grotere kans maakt: Arctic Monkeys.

Dan nog wat geruchten. Dave Matthews Band heeft al eens op Pinkpop gestaan en dat was volgens mij wel goed bevallen. Dat lijkt me echt iets voor Jan om naar Landgraaf te halen. Ze spelen 27 mei in Brussel, hebben nog geen optreden in Nederland gepland staan en spelen ook op Rock am Ring. Dus die kans is groot. 30 Seconds To Mars speelt in het voorprogramma van de Europese tour van Linkin Park. Voor de optredens voor en na Pinkpop zijn ze al bevestigd. Dan is de kans natuurlijk groot. Tot slot nog twee nieuwe namen: Maximo Park en de Schotse zanger Paolo Nutini werd op 3fm gesuggereerd. Dat was het dan.

Natuurlijk zijn er ook nog wensen. Ik mis bijvoorbeeld iets dansbaars. Jan had al wel gezegd dat de festival dans-acts zich niet hebben aangeboden dit jaar (behalve Faithless, maar dat was wel een keertje genoeg). En er zijn wel acts die festivals doen, zoals Daft Punk, Basement Jaxx en Chemical Brothers, maar die zitten wat verderop in het seizoen. Ik zou Scissor Sisters wel leuk vinden als dansbare act. Die hebben vorig jaar op Lowlands goed gescoord en gaan dit jaar ook weer wat festivals doen (ze doen bijvoorbeeld het Ierse Oxegen festival, maarja, das ook pas weer in juli). Ook zou ik het heel terecht vinden als een act als Mando Diao eens wat meer aandacht krijgt in Nederland. Een hele leuke act, maar het heeft hier nog niet zo aangegrepen. In Duitsland wel. Misschien is Pinkpop een mooie stap. The Magic Numbers vind ik ook een echte Pinkpop-achtige act, maar ze hebben er nog nooit gestaan. Eerlijk gezegd heb ik ook nog geen enkele aanwijzing dat het wel zo zou zijn. Maar misschien heeft Jan nog wat leuke verassingen morgen...

En er werd natuurlijk weer om een overzichtelijk lijstje gevraagd. Bij deze mijn 30 verwachtingen:

- Smashing Pumpkins * (ma afsluiter main-stage)
- Linkin Park * (voor SP op main-stage)
- Korn * (headliner op ma)
- The Fratellis * (ma opener main-stage)
- Muse * (zo afsluiter op mainstage)
- Iggy Pop & the Stooges * (zo headliner)
- Ilse Delange * (zondag)
- Snow Patrol (zo op noord?)
- Malilyn Manson (za afsluiter main-stage)
- Within Temptation (za voor MM op main-stage)
- Viberider (za opener op BUMA-stage)
- Juliette & The Licks (za op noord?)
- Johan (za op BUMA-stage)
- A Balladeer (za op BUMA-stage)
- C-mon & Kypski
- Stevie Ann
- Ozark Henry
- Goose
- The Kooks (afsluiter op John Peel stage?)
- Klaxons (John Peel stage)
- Razorlight (John Peel stage)
- CSS (John Peel stage)
- Lostprophets *
- Maria Mena *
- Evanescence
- Wolfmother (op maandag)
- Arctic Monkeys
- Dave Matthews Band
- 30 Seconds To Mars
- Maximo Park
- Paolo Nutini
- Scissor Sisters
- Mando Diao
- The Magic Numbers

* = bevestigd

Reacties:

Naam:    E-mail:

De vierletterige naam van deze website *     

Van: Niels    Geplaatst op: 27-2-2007 16:15:48
kaiser chiefs hebben er al 3 keer op rij gestaan

Van: Patrick    Geplaatst op: 27-2-2007 14:51:47
Zo zeg dit ziet er allemaal niet slecht uit maar we moeten nog even kijken wat het allemaal wordt. De ervaring leert wel dat de bands die op Pinkpop staan en de weken ervoor en erna zeker zeer veel gedraaid worden op 3fm. Het is immers de popzender. Dus als ik alle namen hoor ga ik ervan uit dat het weer een mega goed festival wordt.

Van: Luc    Geplaatst op: 27-2-2007 10:52:11
ze blijven goed!

Van: Luc    Geplaatst op: 27-2-2007 10:52:00
ze blijven goed!

Van: Luc    Geplaatst op: 27-2-2007 10:51:36
ik zou de kaiser chiefs wel op pinkpop wille sien

Van: contrapunt    Geplaatst op: 27-2-2007 10:33:06
Ik denk inderdaad nog aan gogol bordello en aan een kaizer chiefs in de line-up.
Het zou mooi zijn als ze nog nieuwe dancebands als enter shikari of shitdisco neerzouden zetten

Van: Rene    Geplaatst op: 27-2-2007 10:24:10
@Rob: die mis ik eigenlijk ook allebei.

Van: Rob    Geplaatst op: 27-2-2007 9:45:14
In de voorspelling van Rene, mis ik nog een typische feestband, in de lijn van Gogol Bordello, Flogging Molly, Rowwen Heze, Babylon Circus...Flogging Molly, geef ik misschien wel de meeste kans, een paar jaar geleden een zeer succesvol optreden op PP. Zij sluiten 16 mei volgens mij de tour in de VS af en zijn al bijvoorbeeld geboekt voor Novarock, ergens halverwege juni. Ook mis ik nog wel een echte alternatieve (folk)rock act, in de trant van The Frames, The Decemberists, Arcade Fire....

We wachten met spanning af.

Van: Ron C    Geplaatst op: 27-2-2007 9:39:45
Malilyn Manson????

Van: R@N    Geplaatst op: 27-2-2007 8:46:14
A Balladeer heeft al laten weten dat ze niet op Pinkpop zullen spelen.

Van: Red    Geplaatst op: 27-2-2007 8:44:52
Tori Amos

las (Metro) dat ze 2 juni (dacht ik) in NL optreedt... zou best eens gecombineerd kunnen worden.

Van: marloes    Geplaatst op: 27-2-2007 8:42:54
En the Arcade Fire dan??? Laat ze please naar Pinkpop komen, op Lowlands gezien, zijn zo ontzettend goed!!!

Van: GuppieBIER    Geplaatst op: 27-2-2007 8:40:08
Je vergeet de Heideroosjes en After Forever, hebbe beide dan ook nog eens een nieuwe plaat!

Van: Rene    Geplaatst op: 27-2-2007 8:37:33
@ericr: Oja, das waar ook. Maar toen moest ik natuurlijk zelf draaien, dus Muse viel een beetje in de schaduw... ;-)

Van: ericr    Geplaatst op: 27-2-2007 8:25:55
Arcitic Monkeys hebben, bij mijn weten, nog nooit LL afgesloten. Vorig jaar stronden ze op zondag in de Alpha, maar daarna kwam Muse nog.....

ERic

Van: Riesj    Geplaatst op: 27-2-2007 8:24:06
Inderdaad waar is Travis?

Van: Alex    Geplaatst op: 27-2-2007 7:32:39
Klinkt top!

Alhoewel blijf ik derbij dat ik Marilyn Manson liever niet zie afsluiten op de zaterdag maar goed, nog 1 nachtje, en we weten meer =)

Van: Lisette Stam    Geplaatst op: 27-2-2007 1:44:53
Ik overweeg zelfs om weer eens ouderwets een heel weekend te gaan. Ik ben al een paar jaar niet meer geweest. 1x i.v.m. examens en de rest i.v.m. het programma. En dat terwijl mijn ouderlijk huis 20 minuten van Pinkpop verwijderd is.
Maar tot dusver ben ik redelijk overtuigd. Ik hoor het woensdag wel. Wie gaan er woensdag nog meer naar de persconferentie???

Van: EvdWee    Geplaatst op: 27-2-2007 1:02:32
rene: kun je niet een overzichtelijk lijstje van bands per podium die jij verwacht?

Van: klokske    Geplaatst op: 27-2-2007 0:52:27
hoe laat komt het vandaagop de radio en word het uberhoud wel live uitgezonden door 3fm?

Van: Hans    Geplaatst op: 27-2-2007 0:33:36
En Travis dan!?

Van: Rene    Geplaatst op: 27-2-2007 0:31:44
@kooij: het is de bedoeling dat je nu in je bed ligt en het morgenochtend pas leest... ;-)

Van: Rene    Geplaatst op: 27-2-2007 0:30:49
Natuurlijk zijn er leuke acts op te noemen die kans maken zoals Arcade Fire, Bloc Party en Kasabian. Vind ze zelf ook leuk. Heb alleen geen aanwijzing daarvoor kunnen vinden (behalve dat ze spelen op andere festivals zoals bij bourges de printemps en ozegen). Maar ik noem alleen de acts waarvan ik een aanleiding heb om aan te nemen dat ze komen. Voor de duidelijkheid, White Stripes weet ik dus niet zeker he. Ik denk eerder dat Arctic Monkeys komen. En bijvoorbeeld Damien Rice en The Automatic kunnen niet. Die zitten dan in Amerika. En als je kaarten voor alleen zondag wil ,dan moet je tot na pasen wachten. Dan gaan die pas in de verkoop.

Van: Kooij    Geplaatst op: 27-2-2007 0:26:40
Maar het is toch pas woensdag?

Van: ralph    Geplaatst op: 27-2-2007 0:23:11
Nog wat tips dan:

Gogol Bordello, Counting Crows, Gnarls Barkley, Kasabian, NIN, Chevelle, Eagles of Death Metal, Air, Arcade Fire, Badly Drawn Boy, Audio Bullys, Damien Rice, LCD Soundsystem, Luie Hond, Malle Pietje & The Bimbo's, Peter pan Speedrock, Pete Philly & Perquisite, The Automatic, The Hives, Be Your Own PET, The Crystal Method en The Five O'Clock Heroes.

Ik noem maar 'ns wat...

We horen het morgen wel!

Van: Maynard-J    Geplaatst op: 27-2-2007 0:20:03
Indrukwekkende voorspelling, René. Ik overweeg een dagkaart voor de zondag te kopen als dat echt zo'n "top-dag" wordt. Maandag vind ik te druk en de headliners ervan dit jaar niet goed genoeg, en zaterdag kan ik niet. Morgen weten we het...

Van: Kooij    Geplaatst op: 27-2-2007 0:12:54
Ik mis Kasabian!

Deze avond knalde ze nog in Paradiso...

Begrijp niet dat die niet geboekt worden. Wellicht Lowlands?

Van: Teun    Geplaatst op: 27-2-2007 0:12:45
White Stripes!


* = Je email-adres zal niet getoond worden.
De extra vraag is toegevoegd om automatische spammers te weren.
Als je je cookies aan hebt staan, verschijnt deze vraag maar één keer.


    graz_text_logo
Nieuws
Links
Forum
 Actueel |  Archief |  Nieuwsbrief |  
[ Terug
spampoison

W3C CSS

W3C HTML 4.01

Add to Google