Verslagen Relax en Di-rect door prijswinnaars

print Printvriendelijke versie
13-12-2005 23:02:33
Met de prijsvraag van 19 november won Liesje kaarten voor Relax en won Irene kaarten voor Di-rect. Hieronder lees je hun beleving:

Relax in Nighttown - 9 december 2005 (door Liesje van der Peet)

Wat was ik blij verrast toen ik in mijn mailbox een mailtje aantrof met daarin de boodschap dat ik twee kaartjes had gewonnen voor Relax in de Nighttown in Rotterdam. Samen met mijn zus ben ik er heen gegaan. Ik was al Relaxverslaafd, mijn zus nu ook. Het voorprogramma was een bandje uit Slovenië, dat een beetje onsamenhangend het publiek probeerde los te maken. De zangeres had wel een hele mooie stem, maar hun doel werd niet gehaald.

Om 22.00 kwam Relax op. Met het intro dat ook op hun cd ‘Odeur de Clochard’ het eerste nummer is, begon de show. Gelijk daarna knalde ze met ‘Hypnatic’. Wat een sfeer! Je vergeet echt even helemaal dat je daar eigenlijk maar gewoon in een zaal staat. De band straalt zoveel energie uit, dat je alles om je heen vergeet en eigenlijk alleen maar wilt meebewegen met de mensenmassa in de zaal.

De samenwerking tussen de bandleden op het podium is ook waanzinnig. Bij ‘Mr. Review’ speelden ze bijvoorbeeld dat de plaat bleef hangen, waardoor ze een aantal keer achter elkaar dezelfde beweging moesten maken. Zo hadden ze meer van dit soort dingen, waarbij elke seconde op elkaar was afgestemd. Een knap staaltje werk. Ook kregen we allemaal nog een cadeautje voor we naar huis gingen, namelijk de nieuwe single (via internet te downloaden). Natuurlijk hebben ze deze ook al even gespeeld. Een geweldige track, dat is zeker!

Het leuke van Relax vind ik dat je zo goed ziet dat de bandleden zelf ook heel veel plezier hebben in optreden en dat maakt het voor de gasten nog leuker om er naar te kijken. Ik heb echt de hele avond staan genieten en dat dankzij jullie prijsvraag. Ontzettend bedankt, zeker ook namens mijn zus!


Di-rect in Nighttown – 10 december 2005 (door Irene de Groot)

Ik waarschuw je. Dit zal geen objectief verslag worden. Ben al vanaf ‘Just the way I do’ gek op de vier Haagse jongens. Maar toch….

Wat een geluk. Ik was erg blij toen ik las dat ik twee kaarten gewonnen had voor het concert van Di-rect. Daar gingen we dan. De avond was gevallen en Nina en ik liepen naar Nighttown. Daar wachtte ons een avond springen op de punk-pop songs en zwijmelen bij de softere liefdesliedjes.

We waren wat aan de late kant. Niet erg veel meegekregen van het voorprogramma genaamd Tweak. Toch, wat ik ervan gehoord heb klonk goed. Vond Tweak erg goed passen bij Di-rect. Dat is toch iets wat me vaak stoort, een voorprogramma dat niets van doen heeft met de hoofdact.

Rond 9 uur startte Di-rect. Na een heftig rock-intro begon het feest. ‘Adrenaline’ was het eerste nummer. Vind ik echt een heerlijk nummer. De energie spatte gelijk het podium af en kwam neer op het publiek. Een goede binnenkomer.

Di-rect heeft tot mijn genoegen een stevige show neergezet. Nummers als ‘She’ en ‘Is it you inside my head’ komen een beetje mijn neus uit. Dat is mijn mening. Je hoeft het er niet mee eens te zijn. Di-rect heeft deze nummers wel gespeeld maar de nadruk lag echt op de hardere, punky nummers. Wat me opviel waren het aantal meezingende en springende mannen in het publiek. Zou het tij dan toch gaan keren?

De uitvoering van ‘12345’ vond ik werkelijk geweldig. Het nummer werd heel rustig opgebouwd. Spike zong het eerste couplet haast a capella. Tim nam het over bij het refrein. Hierna vervolgde het nummer in normale snelheid. Het feest barstte los in de zaal!

Di-rect waagde zich ook aan het coveren van ‘Message in a bottle’ van ‘The Police’. Dit werd goed ontvangen door de zaal. Ook een leuk nummer voor de enkele verdwaalde ouder achterin de zaal. Vond dat Di-rect het erg goed uitvoerde. Petje af hoor, om je aan zo’n nummer te wagen.

De drumsolo van Jamie was terwijl ik hem al vaker heb gezien weer verbazingwekkend. Wat een kracht in zijn armen moet hij hebben. En wat een uithoudingsvermogen. Hij is echt goed! Je mag vinden van Di-rect wat je wil, maar erg goede muzikanten zijn het! Daar valt niet over te discussiëren.

Het toegift begon met de momenteel populaire song ‘Blind for you’. Wat een goede combi: Wibi Soerjadi en Di-rect. Een prachtig nummer! Het laatste nummer was zoals gewoonlijk My Generation. Een heerlijk nummer om het concert mee te beëindigen. Nog een laatste keer lekker springen en los gaan. Als afsluiting een perfect uitgevoerde sprong van Jamie’s drumpodium af door Spike.

Na een kwartiertje wachten waren de vier jongens terug op het podium. Dit keer om handtekeningen uit te delen en met de vrouwelijke fans op de foto te gaan. Hier heb ik echt heel veel respect voor. Ik weet dat Di-rect dit elk concert weer doet. Ik vind dat je dan echt veel voor je fans over hebt. Het is niet niks om na twee uur knallen op het podium terug te keren in de zaal om je fans te woord te staan en je nog tussen al die trekkende en gillende fans staande te houden.

Zoals jullie vast tussen de regels door begrepen hebben, heb ik een topavond gehad. Thanks to Di-rect en natuurlijk graz.nl die dit mogelijk maakte. Di-rect is geweldig, wanneer mag ik weer?


Reacties:

Naam:    E-mail:

De vierletterige naam van deze website *     


* = Je email-adres zal niet getoond worden.
De extra vraag is toegevoegd om automatische spammers te weren.
Als je je cookies aan hebt staan, verschijnt deze vraag maar één keer.


    graz_text_logo
Nieuws
Links
Forum
 Actueel |  Archief |  Nieuwsbrief |  
[ Terug
spampoison

W3C CSS

W3C HTML 4.01

Add to Google