NIN, Kraftwerk, Pennywise, QOTSA en meer @Werchter

print Printvriendelijke versie
1-3-2005 8:41:21
Er zijn 19 namen bevestigd voor Rock Werchter (30 juni t/m 1 juli). Om te beginnen is Rock werchter tegen eerdere geruchten in toch weer vier dagen. Faithless, R.E.M. en Rammstein waren al bekend. Daar zijn vandaag de volgende namen bijgekomen:

 • Queens Of The Stone Age

 • Nine Inch Nails

 • Soulwax

 • Audioslave

 • Keane

 • Ozark Henry

 • Kraftwerk

 • Elvis Costello & The Imposters

 • Within Temptation

 • Pennywise

 • Sarah Bettens

 • Jamie Cullum

 • Tom MacRae

 • Armand van Helden

 • Monza

 • Kasabian


De voorverkoop via Goformusic (telefonisch, internet en sms) start op zaterdag 19 maart.

AUDIOSLAVE (VS)
Voor wie zich altijd heeft afgevraagd hoe de combinatie van Rage Against The Machine en Soundgarden zou klinken. Supergroep Audioslave combineert het beste van beide Amerikaanse grootmachten op rust. Het ritmische cement en de sprekende gitaar van Rage meets de diepe grom van Chris Cornell van Soundgarden. Zoiets noemen we dan een win-win-situatie.

SARAH BETTENS (B)
Eindelijk alleen. Niet dat Sarah Bettens de vele en succesrijke jaren met K’s Choice betreurt. Maar ze droomde er al enige tijd van om op eigen benen te staan. En dus staat ze zovele gouden en platina albums later weer bij start. ‘Scream’ is gemaakt met de hulp van producer Greg Wells (o.a. Deftones) en bevat in gelijke delen waar Bettens het best in is: flink chargerende rocknummers en pakkende ballades. Eigenhandig geschreven en gebracht met die uit duizenden herkenbare, licht rokerige klok van een stem.

ELVIS COSTELLO & THE IMPOSTERS (GB)
Welcome back, mister Costello! De beste Britse Elvis aller tijden zit al een paar keer in het plakalbum met de meest memorabele momenten van TW. In 1981 bracht hij samen met The Undertones en The Cure punk naar België. In 1989 liet hij bij daglicht en met een simpele akoestische gitaar een hele wei aan zijn lippen hangen. Verwacht vooral niets minder dan dat: zijn jongste concert in ons land kreeg vijf sterren van de aanwezigen.

JAMIE CULLUM (GB)
Pianoman en absolute it-kid. Samen met Joss Stone is Jamie Cullum het bewijs dat je ook zonder televoting een idool kunt worden. De Britse autodidact is even pop als jazz en dat vonkt. Hij laat Cole Porter rocken en Radiohead swingen. Een bijzondere gave die hem alvast het succesrijkste Britse jazzdebuut aller tijden en het respect van Pharrell Williams heeft opgeleverd.

FAITHLESS (GB)
Ongenadige dansmachine die house uit de beslotenheid van de discotheek plukte en er een warmbloedig massagebeuren van heeft gemaakt. In ons land misschien nog meer dan elders. Elke doortocht van Maxi Jazz en Sister Bliss staat – ook letterlijk – garant voor een kleine aardbeving. TW 2005 belooft nog meer feest want Faithless blaast dit jaar 10 kaarsen uit. In april verschijnt in dat verband de compilatie ‘Forever Faithless’.

KASABIAN (GB)
Gedoopt naar Linda Kasabian, de chauffeur van Charles Manson die later getuigde tegen de roemruchte moordenaar. Kasabian start als een commune en wordt pas later een groep. Eentje die demonisch bezig is met rock en elektronica. Het viertal zit in het verlengde van Stone Roses en Primal Scream en is helemaal van vandaag. Hun titelloze debuut werd top 5 in Groot-Brittannië. De rest van de wereld gaat ongetwijfeld volgen.

KEANE (GB)
Bij Keane weten ze wat succes is. Hun weg ligt er al van bij de start mee geplaveid. De stap van hun eerste probeersels naar een groot platencontract was zeer klein. En van daaruit ging het trio met alsmaar rassere schreden vooruit. Dikke hits (‘Somewhere Only We Know’, ‘Everybody’s Changing’, ‘This Is The Last Time’), een klassiek debuut (‘Hope and Fears’) en Brit Awards voor Best Album en Best Breakthrough Act.

KRAFTWERK (D)
Vorsprung durch Technik. Zonder Kraftwerk geen new wave. Zonder Kraftwerk geen techno. Zonder Kraftwerk geen elektronische muziek ‘tout court’. En dat is alleen nog maar de muzikale invloed van het fenomeen uit Düsseldorf. Kraftwerk drukte ook stempels op mode, grafiek, kunst, kortom, het tijdsbeeld. Een futuristische groep die vernieuwing altijd combineerde met hitkracht. Ook zeer mooi om naar te kijken.

TOM McRAE (GB)
Britse domineeszoon en singer-songwriter die met zijn titelloze debuut meteen op de nominatielijst belandt van de Mercury Prize en de Brit Awards. McRae staat voor eenvoud, verstilde schoonheid en kwaliteitszorg. Een echte dichter in een omgeving vol geprefabriceerde hartenpijn. Zijn vorige passages op TW waren momenten waarop het muisstil werd. Derde album, derde keer!

MONZA (B)
Monza = de nieuwe Noordkaap. Vijf jaar na het vrijwillig opdoeken van een van de boeiende rockbands der Lage Landen staat Stijn Meuris er weer. Met een echte en een hechte groep waarvan hij eerder de zanger dan de voorman is. Langspeler ‘Grand’ is zijn titel in alle opzichten waardig en kreeg terecht rode lopers van pers en publiek.

NINE INCH NAILS (VS)
Eenmansproject van Trent Reznor dat even cruciaal is in de popgeschiedenis als The Velvet Underground of Joy Division. NIN bracht industrial onder de mensen en werd mateloos populair. Waarom? Omdat Reznor melodie en emotie toevoegt aan zijn muzikale mokerslagen. NIN komt het nieuwe “With Teeth” voorstellen. Volgens Reznor telt dat “13 meppen in het gezicht”.

OZARK HENRY (B)
Popmuziek met hersens. Piet Goddaer combineert op vernunftige wijze hiphop met jazz, funk, reggae en new wave. Die alchemie heeft twee albums nodig om op temperatuur te komen. Maar vanaf ‘Birthmarks’ (2001) loopt alles als een trein. Goddaer valt op met de soundtrack voor de tv-reeks ‘Sedes & Belli’ en als producer van ‘Another Lonely Soul’ van Novastar. Maar hij excelleert vooral als Ozark Henry. In steno: platinum voor ‘Birthmarks’ (50.000+), twee keer TW, een knappe theatertournee en een gouden start voor ‘The Sailor Not The Sea’.

PENNYWISE (VS)
“Not your average punkband”, beweert het Amerikaanse blad Rolling Stone. En wel omdat de groep bijna 20 jaar samen is. Omdat ze zalen à la het Sportpaleis kan vullen. Omdat ze al die jaren op een ernstige manier lollig is gebleven. Samen met Green Day is Pennywise een baken en een voortrekker binnen de Amerikaanse punkrock. Geëerd door de achterban, gevreesd door de goegemeente. Op TW stellen ze hun achtste album voor dat in het najaar op verschijnen staat.

QUEENS OF THE STONE AGE (VS)
Het begon als het leven van Josh Homme en Nick Oliveri na Kyuss. Met een wisselende achterban toonden ze zich waardige erfgenamen van Led Zeppelin en The Stooges. Met ‘Songs For The Deaf’ (2002) als monumentale mijlpaal. Homme wipte vervolgens Oliveri en maakte met de zoveelste bezetting het vierde en alweer uiterst puntige album ‘Lullabies To Paralyze’. Voor de vierde keer in vijf jaar op bezoek!

RAMMSTEIN (D)
Shockrock met een vette knipoog. De populairste Duitse groep van het moment brengt de meest extravagante liveshow sinds Alice Cooper en Frankie Goes To Hollywood. Rook, vlammenwerpers, pluimen, make-up, humor en vooral... verdammt goede songs als ‘Engel’, ‘Sonne’, ‘Mutter’ en ‘Amerika’. Het curiosum is een instituut geworden. “Coca-Cola, wunderbar!”

R.E.M. (VS)
Het getal zegt alles in dit verband. R.E.M. staat voor de zesde keer op TW in 20 jaar tijd. Dat wilt niet alleen zeggen dat wij ze graag zien. En dat de Werchtergangers ze graag zien. Het betekent vooral ook dat R.E.M. al meer dan twee decennia beklijft en begeestert. Een eenzame hoogte die de groep alleen moet delen met U2 en de Stones.

SOULWAX (B)
Na de totale en onverwachte overrompeling die 2 Many DJ’s heet, hebben Stephen en David Dewaele weer veel tijd besteed aan hun eerste liefde. Soulwax profiteert tenvolle van de uitstappen van het broederpaar in de Grote Wereld. ‘Any Minute Now’ werd vervaardigd door beroemde vakmensen (Flood, Alan Moulder) en kreeg bij de geboorte bakken aandacht mee. Opmerkelijk: het album had bij de start even rabiate voor- als tegenstanders. Ondertussen is de contra echter haast volledig pro geworden.

ARMAND VAN HELDEN (VS)
DJ, producer en remixer van wereldformaat. Van Helden behoort tot de meest bevlogen en herkenbare protagonisten binnen de danswereld. Met als grootste specialiteit dat hij eigenlijk geen echte specialiteit heeft. Of het moeten die vette baslijnen zijn. Voor de rest voelt hij zich overal thuis. En dus is hij in gelijke mate bekend geworden met een atypische remix (‘Professional Widow’ van Tori Amos), zuivere house (‘You Don’t Know Me’) en zijn liefde voor klassieke rock (‘My My My’). Uiterst goed voor lijf en leden.

WITHIN TEMPTATION (NL)
Ze hebben op Ozzfest en TW gestaan en worden door alle jonge zenders gedraaid. Within Temptation heeft dan ook een krachtig geheim wapen: Sharon den Adel. Haar engelenstem waardeerde de gotische rock op tot sprookjesmetal met internationale allures. ‘Mother Earth’ (2001) vond 350.000 Europese kopers. En nieuwkomer ‘The Silent Force’ is nog beter. Logisch dat Within Temptation thuis in Nederland is uitgeroepen tot beste groep (Edison Music Awards) en beste exportproduct (Exportprijs 2004).

Reacties:

Naam:    E-mail:

De vierletterige naam van deze website *     

Van: dafit    Geplaatst op: 19-3-2005 14:40:23
Inmiddels zijn er al veel meer namen bekend, zie ook website werchter, jammer dat die nog niet op graz.nl staan.

Van: hans    Geplaatst op: 17-3-2005 13:11:02
stond vooraan bij dave. deed ook een paar DM nummers oa. never let me down, question of time en personal jesus.. geweldige show!

Van: Riot    Geplaatst op: 16-3-2005 10:17:00
Van: eno Geplaatst op: 14-3-2005 16:20:05
jah kut he ik wist in 2003 even niet wie dave gahan was dus heb ik hem gemist om vervolgens een slechte show van qotsa te bekijken

Dat is mij ook overkomen :-(

Van: hans    Geplaatst op: 16-3-2005 9:45:01
@sijgbak via goformusic.be dan worden ze opgestuurd..weet niet meer precies of je nu een creditcard nodig hebt ervoor.

Van: Spijgbak    Geplaatst op: 15-3-2005 12:26:49
Weet iemand hoe je kaartjes kan kopen hiervoor? Via ticketservice kan zeker niet? Moet ik daarvoor naar Belgie afreizen? Het zou toch niet?

Van: eno    Geplaatst op: 14-3-2005 16:21:16
@ finn kaartjes waarschijnlijk 125 of 130 euri voor 4 dagen uiteraard

Van: eno    Geplaatst op: 14-3-2005 16:20:05
jah kut he ik wist in 2003 even niet wie dave gahan was dus heb ik hem gemist om vervolgens een slechte show van qotsa te bekijken, datzelfde jaar op pinkpop vond ik ze wel ok maar toen waren ze lousy, jammer van net iets te laat uitvallende release date van hun nieuwe album jammer dat alleen hans reageert en niet HERMAN!!!! hahah laat komen met juli

Van: hans    Geplaatst op: 14-3-2005 15:35:22
@reno: depeche mode dat zou mooi zijn! maar de nieuwe cd is dan nog niet klaar, jammer! dave gahan in 2003 was ook erg goed!

Van: eno    Geplaatst op: 14-3-2005 14:07:37
Ik wil meer namen weten please laat depeche mode en bjork komen rest boeit niet green day komt toch wel en ook velvet revolver heeft grote kans maar ik vraag mij af waar zijn de chemical brothers heen???hebben die afgelast ofwat en ook prodigy mis ik te veel in de geruchten laat eens wat horen herman!!!!

Van: hans    Geplaatst op: 14-3-2005 10:10:53
@riot zou mooi zijn als die komen, maar verwacht het eigenlijk niet.
verwacht wel wat van rammstein, lijkt me wel cool.
rem was in 2003 ook erg leuk als afsluiter.

Van: Finn    Geplaatst op: 12-3-2005 9:42:35
Iemand enig idee hoe duur de kaartjes (bij benadering) zijn?

Van: myrthe    Geplaatst op: 11-3-2005 12:31:48
ze heeft de kaartjes nu al aan iemand anders gegeven...flink balen

Van: Visje    Geplaatst op: 11-3-2005 11:39:39
Super line-uppie, alleen jammer van jamie cullum, daar heb je jazz festivals voor.
Ik ga dit jaar zeker weer. have fun every1

Van: Riot    Geplaatst op: 11-3-2005 11:28:48
@ hans: Jahh Muse en Placebo waren vorig jaar steengoed.
Ik hoop dat Greenday en Velvet revolver ook komen.

Van: hans    Geplaatst op: 10-3-2005 11:17:33
rem, rammstein, foo fighters, keane, audioslave.. goed programma..
vorig jaar (korn, muse, placebo, metallica) vond ik wat beter.
maarja dat is persoonlijk.
wel benieuwd naar nin, qotsa en soulwax.. weer een mooi vooruitzicht!

Van: die-eddie    Geplaatst op: 9-3-2005 21:46:30
fuck fuck fuck, ik ben zelf nog nooit op werchter geweest en het boeide me allemaal niet zo, maar dit... Rammstein, Kraftwerk, Nine Inch Nails, alleen daarvoor al...!!!
en helaas ik kan geen vrij meer krijgen... kutzooi...

Van: Robinson    Geplaatst op: 9-3-2005 14:33:16
Ik ben blij met deze namen, vooral WT, QOTSA, Keane en Sarah Bettens. En ook REM en Rammstein.

Van: reacting on myrthe    Geplaatst op: 9-3-2005 13:41:25
hehehehe kan je me niet in contact brengen met die vriendin van je? (ik heb dan ook pta-week maar dat heb ik geregeld met school :D lekker een weekie eerder)

groetjes

Van: Riot    Geplaatst op: 9-3-2005 13:19:22
@ Eddie: Yep, het is idd waar dat Pearl Jam geen festivals meer doet dus die komen zeker niet.

Dit wordt dit jaar weer een lang weekend in Werchter!!!!!!!!! Kan haast niet wachten.

Van: kimme    Geplaatst op: 8-3-2005 18:25:07
het gaat weer vet worden dit jaar. weet er iemand al iets meer over classics???

Van: Eddie    Geplaatst op: 8-3-2005 15:44:28
Nu nog hopen op Pearl Jam, heb overigens wel gehoord dat die geen festivals meer aandoen. Zou heel erg jammer zijn. Weet iemand of dit waar is?

Van:     Geplaatst op: 8-3-2005 15:42:53

Van: JAAAHHHH VETTE Sjit    Geplaatst op: 8-3-2005 13:25:31
Foo fighters net waar ik op gehoopt heb moehaahahahhahah

Van: Ruud    Geplaatst op: 8-3-2005 12:12:25
yeehaaaa!

Foo Fighters en Flogging Molly toegevoegd!

Van: robert    Geplaatst op: 7-3-2005 13:06:39
jammer robert je bent niet de enigste robert die niet kan

Van: Robert    Geplaatst op: 7-3-2005 10:22:14
goeie shit... maar ik kan niet!!!!!!!!!!

Van: da klop    Geplaatst op: 6-3-2005 20:12:44
da klop

Van: Joëlla    Geplaatst op: 6-3-2005 16:51:26
Voorverkoop begint 19 Maart.
Wel goede namen, maar vorig jaar vond ik beter.

Van: Sander    Geplaatst op: 6-3-2005 14:58:53
Dat ziet er weer goed uit!

Van:     Geplaatst op: 5-3-2005 15:39:40
waar zijn de kaarten te koop?

Van: rw    Geplaatst op: 5-3-2005 14:24:26
@wij: vorig jaar 130 eurie!! incl (4dagen). heb er zin in dit jaar!!!! nose we gaan zeker heen!!!!

Van: wij    Geplaatst op: 5-3-2005 12:30:07
Wie weet wie weet wie weet...........kosten die kaartjes?

Van: myrthe    Geplaatst op: 4-3-2005 11:40:11
heb ik weer: enorm geweldige line up voor RW, valt het midden in men PTA week. Hoezo balen, had ik er nog gratis heen gekund ook via een vriendin van me. SHIIT!!!

Van: JOUKE    Geplaatst op: 4-3-2005 2:33:02
ik kom niet geen megadeth

Van:     Geplaatst op: 3-3-2005 21:54:44
QOTSA vette shit man

Van:     Geplaatst op: 3-3-2005 19:43:20
qotsa, REM en pennywise:D

Van:     Geplaatst op: 3-3-2005 17:29:30
pennywise homos

Van: gerry    Geplaatst op: 3-3-2005 13:56:37
duran duran komt ook

Van: Rockstar    Geplaatst op: 2-3-2005 22:18:25
Wat een geweldig programma, en wat een geweldig festival. weer 4 dagen HOERA

------------------------
www.rockminded.com

Van: Hidde    Geplaatst op: 2-3-2005 19:41:49
Dit ziet er toch allemaal goed uit, zoniet geweldig, het is zoals veel mensen zeggen nog maar een gedeelte en hierin staan al een hele rits namen waarvoor ik zou gaan (wat ik ook doe) maar kunnen we nu eindelijk een eind maken aan het gezeik op de festivals?! Pinkpop is Pinkpop en niet RW en andersom geld het zelfde principe.

Werchter is een geweldig festival waar ik zeker vaker zal terugkeren, die Belgen zijn leuke, aardige lui en doen zeker niet onder aan ons qua festivalgangerij.

Pinkpop is ook een gaaf festival, het is kleiner dus is het anders. Ik zal de laatste zijn om te zeggen dat dit jaar een line-up klaar staat waar ik stijl van achterover sla maar het ik zal deze editie niet overslaan.

Kortom wat ik wil zeggen is, plaats een post waar iets constructiefs in staat maar ga niet bij de RW-berichten RW afkraken en bij die van PP Pinkpop afkraken. Ga naar de festivals die jij het leukst vind en prijs die festivals de hemel in maar laat andere festivals dan met rust.

Van: Jan    Geplaatst op: 2-3-2005 18:10:22
eno>> Stond te lezen in een Belgische krant in een interview met Garbage

Van: Pietr    Geplaatst op: 2-3-2005 17:54:51
2 Vragen://

1. Wanneer is het hele programma van Werchter bekent?
2. Wanneer zijn de kaarten te koop?

Van: Eelko    Geplaatst op: 2-3-2005 16:49:05
NINE INCH NAILS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van: Braan    Geplaatst op: 2-3-2005 16:45:38
Ik Denk dat deze namen nog wel een kans maken!!! zou dan wel een MEGA Festival zijn!!

Snow Patrol :: The Killers :: Mars Volta :: Interpol :: Franz Ferdinand :: Stereophonics :: The Polypohinc Spree :: Saybia :: Electric Six :: Velvet Revolver :: Moby :: Kings of Leon :: Incubus :: dEUS :: Zita Swoon :: Beef of Relax :: Cake :: The Sheer?? :: Foo Fighters :: Gabriel Rios :: LCD Sound System :: Feeder :: Chemical Brothers :: Prodigy ::Greenday

Van: kees    Geplaatst op: 2-3-2005 15:47:58
oja en ik wou even zeggen dat ik werchter altijd gezellig vind maar het gaat nu even over het programma dacht ik dus waarom zegt iedereen "de sfeer en gezelligheid is toch top"

Van: kees    Geplaatst op: 2-3-2005 15:45:52
ik vind dit wel aardig maar ik zie eigenlijk teveel grote namen die ik niet zo geweldig vind. Ik hoop op The Prodigy, The Chemical Brothers, Interpol, Franz Ferdinand, The Thrills, Oasis, The Mars Volta, Snow Patrol... Een (paar) van deze en het is al een stuk aantrekkelijker

Van: fränzel    Geplaatst op: 2-3-2005 14:51:56
Nu al een geweldig programma: Rammstein, Nine Inch Nails, QOTSA, Audioslave... Staat al garant voor succes, en de gezelligheid op en rondom Rock Werchter is natuurlijk altijd top!

Van: nick    Geplaatst op: 2-3-2005 14:29:41
whoohoo! Niks mis mee!
Dan moet Voicst maar op werchter spelen, en de Deftones mogen ook komen!
Ondanks dit tot nu toe leuke programma zal ik pinkpop ook aandoen

Van:     Geplaatst op: 2-3-2005 13:30:12
poeh!! poeh!! Is ron op zijn teentjes getrapt poeh!! ? poeh!! poeh!!

Van: ron    Geplaatst op: 2-3-2005 13:17:16
wat een gezeik zeg. ga naar pinkpop als je dat wil en ik ga lekker naar werchter.altijd gezellig en prima line up. en bespaar me je gezeik en ga wel of niet....poeh!!

Van: Dimoutzi    Geplaatst op: 2-3-2005 12:31:33
Vrij spectaculair programma tot nu toe, en het is pas 1/3 van het programma. Vele mensen klagen over de onoriginaliteit, maar vergeet niet dat Werchter altijd eerst de grote namen bekend maakt (voor de publiciteit) en later de kleinere namen toevoegd. Ik verwacht wel dat de meeste 'kleine' namen die op Pinkpop staan ook op Werchter zullen staan.

Van: Tom    Geplaatst op: 2-3-2005 11:49:08
Ik snap echt niet dat mensen deze line-up nu weer 'slap' en 'onorigineel' gaan lopen noemen. In het Pinkpop-forum wordt voortdurend geroepen dat het PP-programma met een of twee grote namen best leuk is, maar Werchter zet hier weer zomaar QOTSA, Rammstein, Nine Inch Nails, REM en Kraftwerk neer en dan is het nog steeds niet goed.
WTF??? En dat terwijl de Pinkpopbezoekers vinden dat het PP-programma met bijv. QOTSA erbij al kwaliteit genoeg is. Hallo!

Van: JAJA    Geplaatst op: 2-3-2005 10:38:18
vorig jaar koste combi ticket (camping 4 dagen en toegang tot Rockwerchter 4 dagen) 130 euro same

Van:     Geplaatst op: 2-3-2005 9:11:41
Jamie Cullum vind ik helemaal niks

Van:     Geplaatst op: 2-3-2005 9:11:10

Van: myrthe    Geplaatst op: 2-3-2005 8:45:46
hoeveel kost een kaartje trouwens? Kan het echt helemaal nergens vinden :S Voor 4 dagen bedoel ik dan

Van: Katzenjammer    Geplaatst op: 2-3-2005 7:25:22
:yawn

Van: eno    Geplaatst op: 2-3-2005 3:37:23
hey jan !!! waar haal je de bevestiging van garbage vandaan????? lijkt me wel erg vet verwacht natuurlikjk ook nog wel een metalgroep erbij black sabbath maar ook marilyn manson tourt rond die tijd maar heb liever een depeche mode of een bjork al weet ik totaal nit waar men zulke geruchten vandaan haalt noet je nagaan marilyn nin en black sabbath chemicals podigy faithless voor de dance en new order depeche en kraftwerk voor de liefhebbers en dan is er voor de kids ook nog wat punk en within temptation daar iedereen toch blij DUS STOP BITCHING ABOUT WERCHTER


Van:     Geplaatst op: 2-3-2005 0:07:53
Pearl Jam, greenday, coldplay en Prodigy komen o.a. nog bij

Van: Meg    Geplaatst op: 1-3-2005 22:57:01
Oeh! Noel en Liam op de mainstage! Verder mis ik nog Mando Diao, The Thrills en The Sheer zou ook leuk zijn! En blijven duimen voor Coldplay!

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 22:44:42
Vrij slap tot nu toe

Van: holy cow    Geplaatst op: 1-3-2005 22:13:49
Ik hoop op de Stereophonics, zij zijn geweldig, en een nieuwe cd.
Hopelijk ook nog de Foo Fighters, Green Day, The Killers, Snowpatrol, en lekker cultureel "Iron Maidon"

Van: hENK    Geplaatst op: 1-3-2005 22:07:42
@Stijn: Kraftwerk is zeker leuk alleen betwijfel ik of ze goed tot recht komen in (hopelijk) de marquee, als ze laat op de avond spelen moet dat geen probleem zijn..

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 21:58:18
wauw wel vet dat je 1 zo'n naam kan noemen, dat veranderd natuurlijk alles!

Van: Stijn    Geplaatst op: 1-3-2005 20:19:57
gebrek aan originaliteit? Wat is Kraftwerk dan?

Van: Herman    Geplaatst op: 1-3-2005 19:50:57
saaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiii. Er zitten goede namen bij hoor dat is het niet, maar het gebrek aan lef en originaliteit staat weer hoog in het vaandel op Werchter.

Van: Jan    Geplaatst op: 1-3-2005 19:02:41
idd de Belgen gaan meer voor de muziek naar een MUZIEKfestival zo hoort het ook...idioot

Van: Jan    Geplaatst op: 1-3-2005 19:00:28
vergeet niet dat er nog minstens 2 keer zoveel namen moeten bekend gemaakt worden dus geen paniek...Foo Fighters, Green Day, Chemicals, ... ze zullen er allemaal wel zijn

Van: joep    Geplaatst op: 1-3-2005 18:59:22
Van: Ruud Geplaatst op: 1-3-2005 18:36:19
Ik verwacht dat Oasis aan de line-up wordt toegevoegd, vanwege het volgende rekensommetje:

Nieuwe CD + Grote Naam = Rock Werchter
daarom hoop ik op foo fighters

Van: joep    Geplaatst op: 1-3-2005 18:58:42
Van: Geplaatst op: 1-3-2005 13:57:23
werchter heeft mij nooit kunnen boeien een van de meest onaantrekkelijke festivals om naar toe te gaan, de meeste belgen gaan meer voor de muziek en zijn niet echte sfeermakers heb dit gemerkt op meerdere festivals(ook op werhchter) belgen gaan echt meer dan de gemiddelde nederlander voor de muziek. voor mij is sfeer toch zeker belangrijker dan de muziek dat komt op de 2de plek. dus PINKPOP HERE I COME

? Ik ben nou 2 jaar naar werchter geweest, vind de sfeer daar hardstikke goed. dat belgen meer voor muziek gaan is echt slap gelul, maar ga jij maar fijn naar pinkpop

Van: Matman    Geplaatst op: 1-3-2005 18:55:38
ahaaa, dus ZO programmeer je een goed festival!!!

Van: Ruud    Geplaatst op: 1-3-2005 18:41:23
zie trouwens net dat hun toerschema behoorlijk vol zit, alleen 1 juli zou eventueel kunnen...

Van: Ruud    Geplaatst op: 1-3-2005 18:36:19
Ik verwacht dat Oasis aan de line-up wordt toegevoegd, vanwege het volgende rekensommetje:

Nieuwe CD + Grote Naam = Rock Werchter

Van: Skabuoy    Geplaatst op: 1-3-2005 18:17:21
Garbage?!?!?!?! YESSSSSSSSSSSSS!

Van: Skabuoy    Geplaatst op: 1-3-2005 18:16:44
hmmm, qua herhalingsacts doet Herman best wel een aanval op het PP-record van dit jaar....
maar qua níet herhalingsacts.... IK GA DE 19e M'N KAARTJE HALEN!!!!!!!

Van: Jan    Geplaatst op: 1-3-2005 18:15:45
Garbage is trouwens ook bevestigd voor Werchter

Van: Pietr    Geplaatst op: 1-3-2005 18:15:31
Mensen dit zijn pas 19 bands! Dat betekend als het weer 4 dagen zijn er dus weer ongeveer 60 optredens zijn. dus nog 41 bands remain

(wat kan ik toch goed rekenen) :-P

Van: Jan    Geplaatst op: 1-3-2005 18:10:50
Fantastische namen, wordt weer veruit het beste festival van het jaar net als vorig jaar

Van: <sYd>    Geplaatst op: 1-3-2005 18:09:30
Hey in een eerder nieuws van graz staat dat The Chemica Bothers ook op werchter zouden komen :S maar die staan er niet bij

Van: Alex Kapranos    Geplaatst op: 1-3-2005 18:05:19
das toevallig hENK, scheelde 1 seconde haha

Van: hENK    Geplaatst op: 1-3-2005 17:36:00
Wat dacht men van Coldplay op TW Classic....

Van: Alex Kapranos    Geplaatst op: 1-3-2005 17:35:59
Dan zou je Coldplay nog weleens op Tw Classics krijgen, je hebt dan ook immer Rockin In the Park in Nijmegen waar ze ook staan..

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 17:14:34
denk niet dat we coldplay mogen verwachten aangezien ze in die periode in engeland enkele stadionconcerten spelen en niet om ons een plezier te doen zullen overvliegen naar werchter. wie wel nog zullen komen, foo fighters en green day. wat wel opvallend is: tw classic vind het weekend voor rock werchter plaats, dus samen met glastonburry. met een beetje inventiviteit maakt herman er dus een festival gespreid over twee weekends van met een klepper van glastonburry ook op werchter

Van: T    Geplaatst op: 1-3-2005 16:58:03
Hoop echt nog op Black Sabbath en New Order.

Van: RadioMad    Geplaatst op: 1-3-2005 16:42:02
Ik denk dat een paar van de grootste namen nog moeten komen.

Ik noem 'n Coldplay, 'n Green Day, 'n Foo Fighters, 'n Garbage, etc.

Nee, de line-up wordt nog vele malen beter, en het IS al top!

Van: Alex Kapranos    Geplaatst op: 1-3-2005 16:05:48
Toch is het weer beter, nu deze geruchten er nog bij dan is hij weer Top;

Snow Patrol
Franz Ferdinand (Main Stage)
The Mars Volta
Saybia
Prodigy
Chemical Brothers
Beef ( NL)
Black Sabbath
Coldplay
Greenday
Cake
Gabriel Rios
LCD Sound System

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 16:03:25
matige line up vorig jaar was toch stukken beter en ik geloof niet dat er hier nog veel grote namen bij komen

Van: streuF    Geplaatst op: 1-3-2005 15:47:04
RockWerchter zal weer eens rocken, ik zie er al naar uit om er terug te staan!

Van: an@    Geplaatst op: 1-3-2005 15:40:48
mmm, dit is nog maar het begin, en het ziet er nu al goed uit! Ik verwacht toch nog wel een naam of 40 (vorig jaar stonden er ook 61 bands als ik goed geteld heb), dus als dit nog maar het begin is, wacht ik met spanning op de rest. Klinkt al erg lekker in ieder geval! Laat die zon maar komen...

Van: hENK    Geplaatst op: 1-3-2005 15:37:39
Slechte line up, allemaal bands die er al veel eerder stonden of er voorgaande jaren al hadden moeten staan..

Nu kan Herman er veel meer geld voor betalen en zit er weinig lef in de programmering

Van: Jean-Sé    Geplaatst op: 1-3-2005 15:28:48
Chemicals Brothers vergeten? Hoe komt dat? Ik hoop nog op Black sabbath voor de eerst dag,volgens hun tourschema zijn ze vrij op 30/6. Dus late we hopen...

Van: ICHH    Geplaatst op: 1-3-2005 15:27:02
Het zijn nog maar 19 Bands die er extra bekend zijn gemaakt, er volgen nog zeker 30 Bands...

Aiii Rock Werchter, Still Going Strong!!!

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 15:18:04
Coldplay will perform their biggest UK headline shows to date when they begin their 2005 world tour with a series of outdoor concerts this summer. They will play two nights at Crystal Palace Athletics Stadium in London, two nights at the Reebok Stadium in Bolton, and a night at Bellahouston Park in Glasgow. Each venue holds approximately 30,000 people.
The UK dates mark the start of Coldplay's biggest ever world tour, details of live dates outside of the UK will be released over the coming weeks.
The UK tour dates are:
Mon 27th & Tues 28th June
LONDON CRYSTAL PALACE ATHLETICS STADIUM
Fri 1st July
GLASGOW BELLAHOUSTON PARK
Mon 4th & Tues 5th July
BOLTON REEBOK STADIUM

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 15:11:17
Niet echt spannend, beetje saai eigenlijk wel

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 14:37:35
ja ik ben dit jaar duidelijk weer te vinden bij onze vriendelijke zuiderburen, leuke line up laten we hopen dat er nog veel goeds bij komt!!!!!

Van: G    Geplaatst op: 1-3-2005 14:30:08
haha Werchter 1 van de onaantrekkelijste festivals.... vandaar dat ze vorig jaar zijn gekozen tot beste festival. en die line-up bij pinkpop is echt te sneu voor woorden..zelfs die Smeets vindt dat.

Van: kornisgod    Geplaatst op: 1-3-2005 14:23:17
goedeline-up, alleen is rock am ring beter

Van: PPGangster    Geplaatst op: 1-3-2005 14:16:05
Hmmm,

Nee dit jaar geen Werchter voor mij. Toch maar pinkpop; staan tenminste nog bands die door gaan breken

Van: bert    Geplaatst op: 1-3-2005 14:05:29
ach met ramsstein op je festival gaat de algehele sfeer goed naar de klote wat een kutband is dat zeg

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 14:03:08
Wie de line-up van Pinkpop beter vindt, heeft toch echt een raar gezwel in het hoofd.

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 13:57:23
werchter heeft mij nooit kunnen boeien een van de meest onaantrekkelijke festivals om naar toe te gaan, de meeste belgen gaan meer voor de muziek en zijn niet echte sfeermakers heb dit gemerkt op meerdere festivals(ook op werhchter) belgen gaan echt meer dan de gemiddelde nederlander voor de muziek. voor mij is sfeer toch zeker belangrijker dan de muziek dat komt op de 2de plek. dus PINKPOP HERE I COME

Van: jeanet    Geplaatst op: 1-3-2005 13:44:18
Ik zag het in een minuutje...wij gaan naar Werchter!!!Geweldig land, België!!!

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 13:31:22
ben niet echt onder de indruk van die namen rammstein zie ik toch al op fields of rock

audioslave ook maar die zijn slecht live

dan houden we pennywise en qotsa over de rest doet me niet veel

nin is wel cool opzich

nee ik denk dat het pinkpop wordt dit jaar

Van: borisss    Geplaatst op: 1-3-2005 13:15:30
Hebben ze gelukkig op pinkpop: bloc party. Das gelukkig toch wel weer beter dan de rest wat hier allemaal boven staat.

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 13:04:16
http://www.pinkpop.savatage.nl/

Van: G    Geplaatst op: 1-3-2005 13:02:15
ik mis nog foo fighters, green day... maar die worden binnenkort wel bekendgemaakt...tot nu toe een erg coole line-up

Van: Ik    Geplaatst op: 1-3-2005 12:43:07
Ik kies dit jaar toch voor Werchter, ipv Pinkpop. Alleen mis ik prodigy nog in de line-up van TW....

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 12:35:58
uum hoeveel bands staan hier van al op pinkpop :P 3
en ik denk van dit lijsje je er nog wel 3 van kan toe voeggen

Van: W    Geplaatst op: 1-3-2005 12:11:03
Nog niet knallend, maar al wel interessant genoeg om ernaartoe te gaan. Ik hoop wel dat er nog een paar verrassingen bij de komende +/- 35 namen zijn, maar dat zal vast wel. Voor ieder wat wils.
Mensen die zeiken over 'te commercieel" , "te MTV" "Te TMF" "te veel herhaling"
tja....ga dan naar Roskilde :-D (al ontkom je ook daar natuurlijk niet aan herhaling)

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 12:02:53
zo geweldig is Werchter nu ook weer niet dit jaar

Van: label    Geplaatst op: 1-3-2005 11:48:05
wie weet wat de financieele schade gaat zijn? Of wat het vorig jaar koste voor 4 dagen?

Van: vinny    Geplaatst op: 1-3-2005 11:34:53
ik zie nog plaats voor 1 hoofdact, mss eindelijk new order dan, anders moeten we weer 5 jaar wachten voor ze weer touren

Van: nose    Geplaatst op: 1-3-2005 11:21:35
gruwelijke lineup! kan pinkpop een puntje aan zuigen!

Van: maarten    Geplaatst op: 1-3-2005 11:04:12
Er mag dan wel een hoop gezeik op Pinkpop zijn, maar hier ben ik ook niet echt van onder de indruk hoor...

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 10:40:35
Kraftwerk en Pennywise mogen ook wel op PP komen

Van: joep    Geplaatst op: 1-3-2005 10:24:43
er mogen nog wel een paar grote namen bij, maar audioslave en qotsa is zeker vet.

Van: marijntjuh    Geplaatst op: 1-3-2005 10:11:00
Wel Chemical bros. zijn ze alleen vergete. Net als 30 juni tm 1 juli hahha en dan zeggen 4 dagen, maar het zijn er wel 4 hoor. En ik reken nog op Green Day

Van: L    Geplaatst op: 1-3-2005 10:00:06
Waar blijft meer info over Rockin Park in Nijmegen op 26 juni??? Daarover blijft het wel angstvallig stil de laatste tijd. R.E.M. heeft volgens het tourschema op hun site (www.remhq.com) nog niks gepland die datum terwijl RW er al heel vroeg op stond...

Van: Radiohoofd    Geplaatst op: 1-3-2005 9:17:49
Jamie cullum! Audioslave! Queens Of The Stone Age! Tom McRae! Elvis Costello!
Precies wat ik wou zien dit jaar!!!!!!!!!!!

Van: harry    Geplaatst op: 1-3-2005 9:13:10
Als dat Rock in Park in Nijmegen doorgaat waar sprake van was zal Pennywise ook wel komen, denk ik. Daar komt ook Green Day, REM, Queens Of The Stone Age.....

Van: nico    Geplaatst op: 1-3-2005 9:12:25
wanneer begint voorverkoop via verkooppunten?

Van:     Geplaatst op: 1-3-2005 8:58:46
Geen Chemical bros. meer??? Verder beetje standaard line up, alleen NIN is wel erg vet!


* = Je email-adres zal niet getoond worden.
De extra vraag is toegevoegd om automatische spammers te weren.
Als je je cookies aan hebt staan, verschijnt deze vraag maar één keer.


    graz_text_logo
Nieuws
Links
Forum
 Actueel |  Archief |  Nieuwsbrief |  
[ Terug
spampoison

W3C CSS

W3C HTML 4.01

Add to Google