Dynamo 2004 toch wel als eendaags evenement

print Printvriendelijke versie
13-11-2003 11:49:14
In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het metalfestival Dynamo Open Air waarschijnlijk toch wel door, maar dan als eendaags evenement in Nijmegen. Op de website van 3voor12 las ik het volgende bericht:

Nog dit jaar beslist de gemeente Nijmegen definitief of het festival op 6 juni 2004 in het Goffertpark mag neerstrijken. Ruud Schilder, projectleider grote evenementen bij de gemeente, ziet geen enkel obstakel: “De evaluatie van Fields Of Rock, een vergelijkbaar festival, was zeer positief. Als het bij een dag blijft, heten we Dynamo van harte welkom.”

Ook Mojo is zo zeker van de zaak dat ze nu al naar buiten komt met het nieuws. De eis van de gemeente heeft ze ingewilligd : het festival gaat inderdaad één dag duren. Namen zijn nog niet bekend, maar boeker Rob Trommelen kon wel al vertellen dat 2004 een ‘krenten in de pap’ editie wordt. “Zoals ik het nu in mijn hoofd heb wordt het dit jaar een feestje met ongeveer 20.000 bezoekers, maar zonder hele grote namen van het Metallica- of Iron Maidenformaat.”

Daarmee lijkt Dynamo in 2004 dus na een jaar afwezigheid weer terug te keren op de festivalagenda. Toch is het niet helemaal zoals mede-organisator André Verhuysen het had gewild. Nadat het festival eerder dit jaar niet de benodigde vergunningen kreeg van de gemeente Nuenen, werd het hele evenement afgeblazen. Mojo bood aan om het in Nijmegen geplande metalfestival Fields Of Rock om te dopen tot Dynamo 2003. Dat wees Verhuysen toen resoluut van de hand. Hij verkondigde dat Dynamo alleen als meerdaags festival festival met camping zou plaatsvinden.

Verhuysen was woensdag zelf niet bereikbaar voor een reactie, maar Trommelen erkent: “Daar zijn we op terug gekomen. We weten hoe traag de ambtelijke molen kan draaien. Misschien gaan we ooit naar Nuenen of Rosmalen. De missie is en blijft namelijk een meerdaags festival met camping. Maar dat gaat niet lukken voor 2005. Dus sta je nu voor de keuze: of we doen nog een jaar niks, met alle gevolgen van dien, of we houden de naam in leven met deze eendaagse editie. We hadden ook kunnen besluiten om verder te gaan met Fields Of Rock als naam. Maar we vinden Dynamo allemaal een leuk en goed festival. Het is zonde om dat allemaal weg te gooien.”

Eind deze maand buigt de gemeente zich samen met de organisatie over het plan van aanpak. Voor 1 januari 2004 neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

Reacties:

Naam:    E-mail:

De vierletterige naam van deze website *     

Van: paul    Geplaatst op: 8-2-2007 21:18:09
check de www.ns.nl :P

Van: Sandra    Geplaatst op: 28-11-2004 12:09:57
ik heb een album met fotos van Dynamo waar ik al die jaren geweest ben.En kom tot de coclusie dat dynamo op de Welschap! de heftigste waren wat ik heb meegemaakt.Ik hoop in de toekomst weer zoiets meerdaags mee te maken.

Van: Erwin    Geplaatst op: 11-5-2004 14:01:33
weet iemand of er na dynamo nog treinen rijden vanuit nijmegen?

Van: tom te selle    Geplaatst op: 22-3-2004 8:28:29
SLAYER,NIGHTWISH,CHILDREN OF BODOM,DIMMU BORGER,LIFE OF AGONY, en dan misschien nog (soulfly,atomcraft,judas priest,alice cooper,mastodon) als dit de lijst word dan word ik heel blij,ik heb me kaartje al binnuh.
het wordheelgaaf

Van: hellevorth    Geplaatst op: 8-3-2004 23:01:30
dynamo,fields of rock,ozzfest,kinderen voor kinderen, kan ons het schelen hoe het heet! zolang we maar een dag kunnen raggen in het park!!

Van: paul    Geplaatst op: 21-12-2003 14:28:50
Het is jammer, dynamo hoort bij EINDHOVEN als meer daags festival ik hoop dat het gemeente bestuur van Eindhoven en omstreken dit een keer gaat in zien

Van: Jeroen Grendelman    Geplaatst op: 14-11-2003 11:51:50
In 2003 wordt Dynamo als meerdaags festival in Rosmalen gehouden. Dat terrein biedt plek aan 50.000 mensen. Dan worden er tevens weer grote namen gecontracteerd. Er is al een akkoord bereikt tussen de organisatie en het gemeentebestuur.

(bron: 3voor12)

Van: Raymond    Geplaatst op: 13-11-2003 17:08:13
leuk \m/


* = Je email-adres zal niet getoond worden.
De extra vraag is toegevoegd om automatische spammers te weren.
Als je je cookies aan hebt staan, verschijnt deze vraag maar één keer.


    graz_text_logo
Nieuws
Links
Forum
 Actueel |  Archief |  Nieuwsbrief |  
[ Terug
spampoison

W3C CSS

W3C HTML 4.01

Add to Google