Zilveren Harp voor Beef, Relax & Within Temptation

print Printvriendelijke versie
8-1-2003 9:34:23
Beef, Relax en Within Temptation hebben een Zilveren Harp gewonnen. Een aanmoedigingsprijs voor Nederlands talent. Dat maakte Conumasdirecteur Jerney Kaagman gisteren bekend tijdens het programma Schiffers.fm op Radio 2. De harpen zullen 24 februari worden uitgereikt tijdens het harpengala in het Spant te Bussum. De bands krijgen de harpen o.a. voor hun goede liveshows en hun bijdragen aan de promotie van Nederlandse muziek. Bands als Blof, Postmen, Van Dik Hout, Caesar, Junkie XL en Acda & De Munnik ontvingen al eerder een Zilveren Harp.

Beef en Relax verwacht ik overigens dit jaar op Pinkpop!

De harpen zijn een onderscheiding van Conamus, een organisatie die Nederlands talent ondersteunt en promoot in binnen- en buitenland. Zij zijn ook medeorganisator van het Noorderslag Seminar (komend weekend in Groningen). Tijdens de komende editie wordt het European Talent Exchange Program (ETEP) gepresenteerd. ETEP is een samenwerkingsverband van Europese festivals, Europese radio en EuroSonic/Noorderslag en heeft als doel het stimuleren dat Europese bands en artiesten op Europese festivals spelen. Festivals als Hultsfred, Roskilde en Glastonbury hebben toegezegd een plaats te reserveren voor één of meer bands uit het EuroSonic/Noorderslag-programma. Op de website van ETEP vind je de andere deelnemende festivals.

De promotie van Within Temptation in Duitsland heeft in ieder geval al vorm gekregen. Ze hebben een platencontract getekend bij het Duitse Gun Records (Guano Apes en HIM). Op 27 januari 2003 zal in Duitsland de internationale versie van het album Mother Earth (inmiddels platina en goud in de Benelux) worden uitgebracht. Deze versie bevat 4 extra tracks en is gestoken in een volledig nieuwe speciale verpakking. Op 14 februari begint in Duitsland een omvangrijke Europese tournee samen met Paradise Lost. (Bron: NPI, Conamus, Schiffers.fm, ETEP, Noorderslag)


Reacties:

Naam:    E-mail:

De vierletterige naam van deze website *     

Van: Nutty Tart    Geplaatst op: 18-1-2003 16:33:01
sorry!!

Van: Rene    Geplaatst op: 15-1-2003 13:25:06
wel scherp blijven he!
er zit een foutje in het bericht van musicpagez. ze hebben waarschijnlijk blof voor beef aangezien. Dat schrijf ik ook in het berichtje eronder!

Van: Nutty Tart    Geplaatst op: 15-1-2003 13:06:54
Beef een gouden harp??? volgens mij hebben ze alleen een zilveren gewonnen. Of heb ik iets gemist??

Van: Rene    Geplaatst op: 15-1-2003 10:20:06
Volgens mij klopt het bericht van Musicpagez niet helemaal. Beef heeft een zilveren en Acda en de Munnik , Anouk, Bløf en Herman Pieter de Boer een Gouden.

Van: Rene    Geplaatst op: 15-1-2003 9:22:42
Van Musicpagez.com:

Gisteravond maakte Jerney Kaagman, directeur van de stichting Conamus, de winnaars van de Gouden Harpen 2002 bekend. De Gouden Harpen worden ieder jaar uitgerijkt aan artiesten die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de lichte Nederlandse muziek, waaronder alles valt van rock tot r&B met uitzondering van klassiek. Nadat Beef al eerder een Zilveren Harp kreeg toebedeeld, neemt de band nu ook de Gouden Harp mee naar huis. Ook Anouk en Acda & De Munnik vielen in de prijzen.

Van: Till Lindemann    Geplaatst op: 14-1-2003 21:45:58
Hmmm slechte bands...
hoop niet dat zoiets op pinkpop komt...


* = Je email-adres zal niet getoond worden.
De extra vraag is toegevoegd om automatische spammers te weren.
Als je je cookies aan hebt staan, verschijnt deze vraag maar één keer.


    graz_text_logo
Nieuws
Links
Forum
 Actueel |  Archief |  Nieuwsbrief |  
[ Terug
spampoison

W3C CSS

W3C HTML 4.01

Add to Google