Depeche Mode cancelt nog drie shows

print Printvriendelijke versie
20-5-2009 22:34:18
‘Komt wel goed’ dachten we vorige week nog, net als de Pinkpop-organisatie trouwens. Ook al moest electropopgroep Depeche Mode vorige week enkele Europese shows afzeggen vanwege een maag-darmontsteking die frontman Dave Gahan opliep in Griekenland, de show op Pinkpop op zondag 31 mei zou niet in gevaar komen. Maar nu cancelt de band na eerdere complicaties aan de ‘gastro-enteritis’ nóg eens drie optredens, tot en met de show van woensdag 27 mei in Litouwen aan toe...

Lees verder op alternative.blog.nl

Reacties:

Naam:    E-mail:

De vierletterige naam van deze website *     

Van: Ouch!    Geplaatst op: 9-6-2009 10:28:15
Ze doen Ahoy in november

Van: Tokali    Geplaatst op: 28-5-2009 16:13:26
Muse had wel mogen komen :P hebben mij overtuigd op PP in 2002,2004 en 2007
maarjah dat zal er wel niet in zitten.
BTW geen idee wat ze vragen en dus of het qua budget wel kan nahja ze zullen niet meer vragen dan DM denk ik

Van: Chino    Geplaatst op: 25-5-2009 13:18:09
@ Sjaak: Wat betreft de aantal bezoeken had enkel te maken om er achter te komen of je iemand zou zijn die zomaar wat zegt en nog maar net komt kijken in concert en festival land en dus vergelijkingen maakt die nergens op slaan of iemand die uit eigen ervaringen spreekt. Dat bedoelde ik met de in context plaatsen. Door je reactie is mij wel duidelijk dat jij bij de laatste categorie behoort.

Dat Snow Patrol de maandag afsluit is inderdaad een tegenvaller t.o.v. de overige afsluiters (had dan eerder Anouk laten afsluiten), maar ik ben al blij zat dat er niet weer Krezip, Kane of die andere joppie-roze-hoedjes-bands spelen. Maar goed ieder heeft zijn eigen mening over een goede line-up, dat is eigenlijk maar goed ook want anders heb je echt elk jaar dezelfde zut op het podium. En zolang die mening of standpunt (en iedere andere opmerkingen en reacties die hier worden gegeven) dan ook wordt onderbouwd met goede argumenten dan is er niets aan de hand.

Van: Mark    Geplaatst op: 25-5-2009 12:38:30
Het lijkt me het beste dat Social Distortion gewoon iets eerder met hun Europese tour beginnen.Mooie afsluiter voor op de tweede dag. Als ze dan op zaterdag al komen kan Mike Ness nog een deuntje zingen met de boss. dan moet er idd ook nog geld over zijn om nog een mooie nederlandse band of 2 te laten komen.El pino,DeWolff,Johan.

Van: riesj    Geplaatst op: 25-5-2009 11:19:31
effe PJ bellen(Pearl Jam) en anders Kings of Leon ,zoniet hebben we een trosteloze pinkpop met op zaterdag Bruce voor de ouderen en Maandag Snowpatrol voor de easy people.
Of schuif Placebo naar achteren en plak er wat nederlands tussen bv DeWolff /Johan
improvisatie is gevraagd

Van: Ouch!    Geplaatst op: 25-5-2009 10:12:16
Volgens pinkpop.nl wordt er morgenmiddag een beslissing genomen.

Van: sjaak    Geplaatst op: 25-5-2009 10:07:48
@Chino: Snow partol als maandagafsluiter zegt toch wel genoeg, daarnaast te veel net niet acts, acts die afgelopen jaren al meerdere malen te bewonderen waren en met hollywood undead en all american rejects is het drama compleet.

Overigens vind ik het Werchter programma dit jaar net aan redelijk, gelukkig voor de mensen die gaan veel beter dan vorig jaar, maar niet echt volledig overtuigend.

De reden dat ik naar Pinkpop zou gaan is enkel om de bands (vandaar dat ik na 2003 tot vorig jaar ook niet geweest ben, al snap ik niet wat het aantal bezoeken te maken heeft met het in de context plaatsen, ik weet echt wel wat ik van Pinkpop kan en mag verwachten en dat is een stuk beter dan dit jaar en dat ik dan niet aan hoef te komen met allerlei obscure bandjes die net aan 30 man trekken in Rotown), met het festival zelf heb ik eigenlijk niet zo veel, maar dat komt omdat er rondom niet zo veel georganiseerd wordt. Je krijgt om en nabij de 40 bands en daar moet je het mee doen en als ze dan met een lijstje als dit jaar aan komen zetten dan sla ik het gewoon over.

Overigens vertaal je mijn Pearl jam voorbeeld niet helemaal goed, want stel dat PJ afzegt en men een lokaal bandje terugplaatst dan accepteer je het toch ook niet, terwijl je dan toch ook kan redeneren dat je toch echt een kaartje hebt gekocht dat op die avond toegang geeft tot de zaal. Dat dan inderdaad het gehele concert afgelast wordt is gelukkig inderdaad zo, maar dat doet niet af aan het voorbeeld.

Van: Guido    Geplaatst op: 25-5-2009 8:19:36
Placebo schuift een plaats op. en voor Placebo speelt Keane op het hoofdpodium. Als dat zou kunnen. dan kan ik mooi tijdens Keane aan de andere kant van het veld lekker gaan eten. anders werd het zo'n geren van White Lies naar Placebo naar Pendulum en dan Depeche mode.

Van: Jules    Geplaatst op: 25-5-2009 7:59:08
Namen als Limp Bizkit en The Prodigy vallen af wegens tourschema, tenzij er last minute geschoven wordt met vanalles. Oasis zou wel kunnen qua tijd, maar wss. niet qua gage. Die zijn dus wel vrij, hun tour begin op 4 juni.

Van: Ouch!    Geplaatst op: 24-5-2009 15:45:27
Heeft iemand hier niet toevallig (in)direct contact met de heer Jan Smeets? :)

Van: roland    Geplaatst op: 24-5-2009 11:17:51
Hoe komen jullie toch bij buikgriep, zoals ik t lees moest hij direct naar t ziekenhuis,lijkt me wat overdreven bij buikgriep. En ja met een matig progamma krijg je natuurlijk ook eerder klachten bij t uitvallen van een headliner. Ik ga naar R.I.P. en werchter, als daar een headliner uitvalt is dat jammer, maar er komen zoveel goede bands (zeker bij rip), dat je je er dan toch wat minder druk om maakt. Ik kan me de reacties van sommige fans wel voorstellen. Iedereen op PP veel plezier met of zonder DP.

Van: Frans    Geplaatst op: 24-5-2009 8:53:05
DM cancelt ook pinkpop.
De wolf vervangt DM en jan steekt 5 ton in zijn broekzak hahaha.

Van: Teun    Geplaatst op: 23-5-2009 23:53:48
Iets in mij vind het geweldig als DM niet komt. Dus ik wacht af. Lostprophets werden in 2004 ook vervangen door Wealthy Beggar. Dus er zal altijd klasse verschil zijn. Laat dan Limp Bizkit afsluiten.

Van: Ouch!    Geplaatst op: 23-5-2009 22:52:08
Ik denk niet dat er een waardige vervanger komt, maar als Jan toch besluit om nog zn best te doen denk ik dat het the Prodigy, Limp Bizkit of Bloc Party wordt.

Van: Richard    Geplaatst op: 23-5-2009 19:05:33
Ik mag dan wel geen Pinkpop kaartje hebben dit jaar (Ga naar Werchter), maar ik ben het wel helemaal met Sjaak eens. Ik heb ook nog overwogen om speciaal voor Bruce Springsteen een dagkaart voor de zaterdag te halen en geloof me, ik was echt zwaar over de zeik geweest als dat gecancelled zou worden en ik mn geld niet terug kon krijgen. De rest van het programma doet me dit jaar namelijk bitter weinig (anders was ik wel naar PP gegaan ipv Werchter). Ik had die kaart dan speciaal voor Bruce gekocht. Waarschijnlijk was ik dan zelfs gewoon thuis gebleven. Als een 'opvul act' afzegt kan ik daar prima mee leven, maar als een headliner niet komt, vind ik dat je je gewoon je geld terug moet krijgen als je dat wilt.

Van: Chino    Geplaatst op: 23-5-2009 19:00:50
Nou laten we het worst case scenario toepassen, welke band zou dan een haalbare en waardige vervanger zijn voor de plek van Depeche Mode (of Placebo wanneer zij doorgeschoven worden naar de tijdslot van DM)?

Overigens die 5 ton gage voor Depeche Mode, die zal misschien wel niet volledig opgaan aan andere bands, maar ik durf er vergif op in te nemen dat er maar bar weinig over blijft van dat bedrag, voornamelijk aan onvoorziene kosten.

Daarnaast over de "wijzigingen voorbehouden" dat geld ten alle tijde. Het zou anders betekenen dat het festival verantwoordelijk is dat een artiest niet komt omdat hij (of zij) zijn eigen kop er af schiet (of andere minder ernstige zaken zoals ziekte (DM) of beenbreuk (The Klaxons LL'07)) voordat hij (of zij) überhaupt op het festival gearriveerd is. Om met Jan Smeets zijn woorden te zeggen "Je hebt uiteindelijk toch te maken met mensen." In dat artikel van de Limburger zegt hij overigens ook nog het volgende: Smeets: "Bands die niet komen, ontvangen uiteraard ook geen gage. We kunnen niks claimen. Op de kaartjes staat ook dat het programma tot het laatste moment kan wijzigen."

Op het moment dat het gaat om een enkel optreden zoals Sjaak bedoelde met Pearl Jam, dan zal de hele boel gecanceled worden en kunnen de kaarten geretourneerd worden (of blijven ze geldig voor een later concert). Overigens ben je dan wel je service kosten kwijt, voor een service die hetzelfde is of je nu 1 of 10 kaarten haalt. Wat dat betreft was het bestellen van kaarten voor Sziget in 2003 heel wat beter geregeld. Ik betaalde éénmalig een vast bedrag (nog geen €5,-) aan service kosten voor alle kaarten die ik bestelde.

Overigens tot slot nog @ Sjaak:
Waarom vindt je de line-up van Pinkpop waardeloos? Ik denk dat zolang er vele Nederlanders meer uitkijken naar Rock Werchter denk ik dat het Pinkpop niet zal lukken om dit gat met hun te dichten als men spreekt over de line-up, laat staan budget. Ik kan echt niet zeggen dat de line-up waardeloos is. De line-up is voor mij niet de reden om al jaren naar Rock am Ring te gaan, dat heeft met secundaire zaken te maken. Overigens kun je me wel vertellen om de hoeveelste Pinkpop het gaat voor je, dan heb ik ook een idee om je argumenten en opmerkingen wat meer in de context te kunnen plaatsen. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Van: Sinfony    Geplaatst op: 23-5-2009 18:49:40
placebo is toch ook een waardige afsluiter?

Van: Sander    Geplaatst op: 23-5-2009 17:51:13
humor? volges mij heb ik alleen nog maar de waarheid gesproken...
en tsjaa als je geen mevrouw bent sorry daarvoor :P

Van: Lucien    Geplaatst op: 23-5-2009 17:48:11
@Sander Je gevoel voor humor is nul komma nul.... PS Wie zegt dat ik een mevrouw ben...:-)

Van: Sander    Geplaatst op: 23-5-2009 17:35:44
ja grapjas , Glasvegas kan Depeche Mode vervangen...
en Milow Bruce Springsteen ?

Van: Glasvegas    Geplaatst op: 23-5-2009 17:31:02
Als depeche mode niet komt volgende week zondag dan week in nog wel een goede vervanger.........Glasvegas!

Van: Ouch!    Geplaatst op: 23-5-2009 17:17:39
Whoa! The Cure was dus serieus een optie als vervanger voor DM.

Van: Sander    Geplaatst op: 23-5-2009 16:27:07
haha ja dan hebben de zwarthandelaren nog kans hun tickets terug te geven als ze die niet kwijtraken, puik plan... niet dus

Van: sjaak    Geplaatst op: 23-5-2009 16:11:47
Schijnbaar vinden mensen het prima als de enige echte headliner niet doorgaat en men afgescheept wordt met nog meer bagger, maar ik vind dat dus gewoon niet. En beste Frits dat was juist hetgeen wat ik ook zei m.b.t. Lowlands. En in principe ben ook voor het teruggeven van kaarten tot aan een redelijke termijn voor het festival (een week of 3 of zo) , er kan altijd wat tussenkomen en dan hoef je niet te klooien op marktplaats e.d.

En @Laurens: ja foutje, gebeurt wel eens. Net zoals jij aan het einde geen tweede " hebt geplaatst. En 1 vraagteken om een zin te beeindigen meer dan voldoende is.

Van: Sander    Geplaatst op: 23-5-2009 14:33:34
ja als je niet gaat hoef je helemaal niet in de drukte naar huis...
wat een domme reacte zeg, de headliner zegt af en mevrouw is blij dat ze niet in de drukte naar huis hoeft

Van: Lucien    Geplaatst op: 23-5-2009 13:25:22
Het bericht in de Limburger klinkt onheilspellend. Elk nadeel heb zijn voordeel: je hoeft niet in de grote drukte naar huis....

Van: Bart    Geplaatst op: 23-5-2009 9:13:18
Show Depeche Mode op Pinkpop zeer onzeker

http://www.limburger.nl/article/20090523/PINKPOP01/610697191/1056

Van: Lucien    Geplaatst op: 22-5-2009 23:26:48
voor de liefhebbers van hun concert in Luxemburg: http://www.newzleech.com/index.php?group=&type=&sort=age&retention=15&q=DM+%2D+Luxemburg&mode=usenet

Van: Sander    Geplaatst op: 22-5-2009 12:43:47
@ sjaak

en servicekosten zijn niet voor de service van pinkpop, maar voor ticketmaster die de kaarten verkoopt!,

Van: Laurens    Geplaatst op: 22-5-2009 11:42:32
@ sjaak

De directie stelt zich niet aansprakelijk?????? Lijk me logisch dat ze zichzelf niet aansprakelijk stellen. Je bedoelt zeker "De directie is niet aansprakelijk voor....

Van: frits    Geplaatst op: 22-5-2009 10:34:06
@sjaak
Ook hier klopt je redenering niet..bij Lowlands zijn de kaarten gewoon al in de verkoop voordat de line-up bekend is. Bij Pinkpop kun je pas kaarten kopen nadat het programma bekend is gemaakt.
En wederom zou je met die redenering dus je kaarten moeten kunnen inleveren bij elke band die afzegt of je nu voor het grote Depeche Mode komt of voor mijn part Milow...

Van: sjaak    Geplaatst op: 22-5-2009 8:46:37
@frits: ja, maar niet op het moment dat de line-up al bekend is en dat is bij Pinkpop het geval dan koop je heel duidelijk een kaartje voor de namen die er staan. Het Lowlands programma is tot nu toe ook nog zwaar onder de maat, maar daar is minder reden tot klagen, want de kaarten zijn verkocht voordat de line-up bekend is.

Maar waar het om draait is dat we met zijn allen veel geld betalen aan servicekosten en dat ik in dit hypothetische geval zou vinden dat er dan maar die service verleent moet worden.

Wijzigingen voorbehouden kan op het kaartje staan, maar dat zal m.i. net zo weinig waard zijn als een "de directie stelt zich niet aansprakelijk" bordje bij een garderobe. In veel gevallen is de directie namelijk wel gewoon aansprakelijk.

Van: pinkpopganger    Geplaatst op: 21-5-2009 23:48:23
pinkpop komt niet in gevaar..
ze spelen de dag ervoor in de 02 arena in Londen,
dat gaat natuurlijk door, kost te veel geld om te cancellen denk ik

Van: frits    Geplaatst op: 21-5-2009 23:09:11
@ sjaak
Met het grote verschil dat je hier een kaartje voor het festival koopt, en niet voor een artiest; of je nu voor 1 artiest komt of niet. Met jou redenering zou je dus je kaartje moeten kunnen retourneren bij elke band die afzegt. Ik zou de frustratie wel snappen, maar als het zo zou werken hoef je geen festival te organiseren..
En volgens mij staat er ook altijd iets van 'wijzigingen voorbehouden' oid op je kaartje. Denk dat Smeets overigens net zo hard zou balen hoor als ze zouden afzeggen.
Maar goed, laten we er maar gewoon vanuit gaan dat ze komen..zoals Pieter zegt, hoe lang kan een buikgriep nu aanhouden..?

Van: Lucien    Geplaatst op: 21-5-2009 22:25:35
Laten we hoop putten uit de opmerking "Doctors......ensure that the tour can resume shortly". Shortly is toch echt niet na 31 mei pas. Toch?!

Van: sjaak    Geplaatst op: 21-5-2009 22:12:22
@Chino: Natuurlijk heb ik een kaart gekocht voor alle bands. De zondag is de enige aardige dag met DM voor mij als absolute klapper. Placebo vind ik een uitstekende band, maar die heb ik al een keer of 5 gezien, Madness wordt vast wel een leuk feestje en de Staat en Kyteman zie je overal (ik dadelijk dus nog 2 keer in 4 dagen tijd). Volbeat was vorig jaar leuk, voor 1 keer.

DM maakte deze dag dus compleet en als het dan niet doorgaat (inderdaad als, je kent het wel; hypothese) dan is dat zwaar balen; je betaalt er immers wel voor en die 5 ton zullen echt niet verspreid worden over andere bands.

Als je veel geld betaalt voor een concert van laten we zeggen Pearl jam dan accepteer je het toch ook niet als ze cancellen en de organisatie het voorprogramma wel laat spelen en daarbij een lokaal bandje neerzet voor de 65 euro die je er voor hebt betaald. Dan verwacht je toch ook dat je je kaartje terug kan geven? Dat is geen slap gedoe.

Maar 1 ding is mij ook duidelijk; voor 3 dagen biedt Pinkpop dit jaar een waardeloze line-up aan. Ik haat dagkaarten, maar dit jaar kwam ik er niet onderuit.

Van: Chino    Geplaatst op: 21-5-2009 20:29:54
@ Sjaak

Wat is dat nou voor slap gedoe van jou? Ten eerste is de programmering alles behalve waardeloos en ten tweede zal die 5 ton zeker ergens anders in geïnvesteerd worden. Bands die verplaatst worden op de line-up en vooral die een langere set zullen gaan spelen bij afzegging van Depeche Mode zullen dan een groter gage krijgen.

Vervolgens nog over je kaartje? Je koopt het kaartje niet voor Depeche Mode maar voor alle bands van die dag!

Maar 1 ding is duidelijk, je loopt al op de feiten vooruit... Depeche Mode staat namelijk nog altijd op de line-up

Van: Wil    Geplaatst op: 21-5-2009 20:03:41
Heb speciaal na lange tijd weer eens een kaartje gekocht speciaal voor DM, dus Dave knap aub snel weer op!!

Van: sjaak    Geplaatst op: 21-5-2009 19:01:16
Bij afzegging DM lijkt het mij wel zo fair dat ik mijn kaartje terug mag geven, immers is de programmering al waardeloos en als dan ook nog de enige reden waarom ik een dag wilde gaan af gaat zeggen dan komt Pinkpop niet na wat ze mij belooft hebben bij aanschaf van het kaartje en heb ik volgens mij recht op mijn geld terug, maar zo zal het dan op een 1 of andere manier niet werken, dan steekt Jan 5 ton in zijn zak en laat hij een artiest optreden die enkelt 5 consumptiebonnen wilt.

Van: Kevin    Geplaatst op: 21-5-2009 18:48:59
Placebo afsluiter, miss montreal komt ervoor in de plaats

Van: Chino    Geplaatst op: 21-5-2009 18:21:17
Ik denk dat er bij afzegging van Depeche Mode gewoon geschoven gaat worden in het programma. Waarschijnlijk zal Placebo dan afsluiten (wat geen verkeerde afsluiter is) en zal er ergens anders in de line-up een plekje vrij komen voor een band of artiest die op de reserve lijst staat of die op short notice kunnen komen (denk aan Bertolf, Miss Montreal). Zo is in 2000 Green Lizard last minute ingevallen voor Moloko.

Maar goed, ondanks dat ik zelf naar Rock am Ring ga, hoop ik voor de Pinkpop gangers toch dat Depeche Mode komt. Heb ze zelf een paar jaar terug op Rock am Ring gezien en dat was een zeer goede show van hun.

Van: Papestaartje    Geplaatst op: 21-5-2009 15:55:20
Benieuwd wat Smeets als vervanger zou kunnen brengen...

Van: Erik J    Geplaatst op: 21-5-2009 13:13:06
Laten we het hopen, ik zou in ieder geval enorm balen als dit niet doorgaat

Van: Pieter    Geplaatst op: 21-5-2009 10:39:14
Afgaand op het laatste bericht op depechemode.com, ga ik ervan uit dat DM op PP gewoon doorgang vindt. Buikgriep duurt ook geen eeuwigheid natuurlijk.

Van: Lucien    Geplaatst op: 20-5-2009 23:48:26
Hopelijk zorgt dit bericht op de officiele DM-site voor minder stress voor de PP-bezoekers:

05.20.2009
Depeche Mode regret to announce that they are forced to cancel a further three shows on their "Tour of the Universe". Doctors have advised that more time is needed to allow singer, Dave Gahan, to fully recover from his recent illness and ensure that the tour can resume shortly.

Gelukkig staat de dag voor PP het optreden in Londen op het programma. Dave zal zich toch niet willen laten kennen en daar gewoon gaan staan! En dan moet PP een dag later ook gewoon volgen....


* = Je email-adres zal niet getoond worden.
De extra vraag is toegevoegd om automatische spammers te weren.
Als je je cookies aan hebt staan, verschijnt deze vraag maar één keer.


    graz_text_logo
Nieuws
Links
Forum
 Actueel |  Archief |  Nieuwsbrief |  
[ Terug
spampoison

W3C CSS

W3C HTML 4.01

Add to Google