LOWLANDS 2008: De namen...

print Printvriendelijke versie
30-5-2008 8:47:29
Affiche LL08Vanmorgen is via de Lowlands-website het grootste deel van de namen voor Lowlands 2008 bekend gemaakt. De officieuze bevestigingen van afgelopen weken over The Hives, N*E*R*D, Underworld, dEUS, Sigur Rs, Blood Red Shoes, Foals, Holy Fuck en Gogol Bordello zijn nu dus bevestigd. Nieuwe namen zijn o.a. Franz Ferdinand, Anouk, Dropkick Murphys, Nightwish en Amy Macdonald. Daarnaast werden zojuist bij Giel op 3FM ook Infadels en The Hoosiers bevestigd. Kijk voor de dagindeling en de overige officieuze namen in het Graz-forum. Hieronder alle bevestigde namen:

Vanmorgen bevestigd:
The Hives // Nightwish // N*E*R*D // Underworld / / Franz Ferdinand // Anouk // Dropkick Murphys // Amy Macdonald // Danko Jones // Gogol Bordello // dEUS // HIM // Plain White T's // The Flaming Lips // The Wombats // Vive La Fte // Jamie Lidell // Sigur Rs // Digitalism // Anti-Flag // The Pigeon Detectives // The Ting Tings // We Are Scientists // Booka Shade // Claw Boys Claw // Henry Rollins (spoken word) // Hot Chip // MGMT // Pendulum // The Dresden Dolls // Elbow // The Roots // Thrice // The Shoes // Yeasayer // The Breeders // Ane Brun // Holy Fuck // The Gutter Twins // Extince // Foals // Haydamaky // Iron & Wine // Max Pashm // Los Campesinos! // Blood Red Shoes // Black Mountain // Fuck Buttons // Andy C + MC GQ // Infadels // The Hoosiers

Al eerder bevestigd:
The Kooks // Sex Pistols // Sven Vth // Risn Murphy // The National // Modeselektor (live) // Simian Mobile Disco // Volbeat // Mindless Self Indulgence // Killswitch Engage // Hadouken! // Tunng // Black Kids // Asakusa Jinta // British Sea Power // Diplo // Korpiklaani // Crystal Castles

THEATER
Jakop Ahlbom // Carver Special Edition // Laura van Dolron // Het Syndicaat // Susies Haarlok // Theatergroep Max // Toneelgroep Amsterdam // Helmert Woudenberg

DANS
Dansgroep Krisztina de Chtel // anoukvandijk dc // Dance Works Rotterdam // Scapino Ballet

STRAATTHEATER
Edmond Tahl // Tuig // Theater Maatwerk // De Stijle, Want


Reacties:

Naam:    E-mail:

De vierletterige naam van deze website *     

Van: Beerbelly    Geplaatst op: 18-6-2008 10:34:28
Er zijn weer een shitload aan namen bij voor LL zoals:Bart Skils, Benga, Che Sudaka, De Jeugd van Tegenwoordig, Does It Offend You, Yeah?, Dorlene Love, El Guincho, Ellen Allien, Fucked up, GEM, Hit Me TV, Jeremy's, Junkie XL, Kissy Sell Out, Kraak & Smaak, Late of the Pier, Laura Marling, Le Le, Lucky Fonz III, Miss Kittin, No Age, Off The Record, Paprika Korps, Pete Philly & Perquisite, Pivot, Santogold, Shinedoe, Slagmålsklubben, Stephen Marley, Textures, The Girls, The Opposites, The Presidents of the USA, Tom Baxter, White Lies... Rene/Henk dit kan scherper..

Van: Chino    Geplaatst op: 7-6-2008 23:24:35
Coldplay is niet uit te sluiten aangezien ze nog geen boekingen hebben voor het Lowlands weekend. Eerlijk gezegd zou het me ook niet verbazen als ze zouden spelen. Het zou immers pas hun 2e optreden op Lowlands zijn (na 2000 in een halfvolle Charlie)...

Maar goed ik neem aan dat Sjizzel heus wel wat meer van zijn gading zal krijgen op de line-up, maar ik denk niet dat alle 55.000 man nee zullen zeggen tegen Coldplay (zou ook niet passen in alle andere tenten :))

Van: sjizzel    Geplaatst op: 7-6-2008 14:44:44
ik hoop van niet, ik hoop dat er nog een paar goeie stevige bands bij komen coldplay hoeft van mij niet

Van: Teun...    Geplaatst op: 5-6-2008 19:21:51
Coldplay headliner?
Bron: Jimmy Alter

Van: Teun    Geplaatst op: 5-6-2008 16:05:44
T lukt pukkelpop wel altijd om een band exclusief te boeken maar dat dat dan weer voor bloc party moet:\ zo groot zijn ze toch niet! en je kon ze de laatste jaren idd overal zien (LL 2006 was briljant!)

Van: bleeehschaap    Geplaatst op: 5-6-2008 13:27:56
Favo act: Hadouken!

Van: sjaak    Geplaatst op: 5-6-2008 13:17:07
@Stannie: heb gehoord dat Bloc party op Pukkelpop exclusief voor de Benelux geboekt is, dus of Bloc party dan op Lowlands komt lijkt mij niet logisch. Snap niet waarom dan voor Bloc party gekozen wordt als exclusieve act, deze kon men de afgelopen jaren overal zien en zo'n enorme act is het ook weer niet.

Van: bjornizzle    Geplaatst op: 5-6-2008 11:22:57
favo act? hmm.. August burns red, norma jean, etc^^ maar de line-up is ook uber tot nu toe!:) vanmorgen kaartje gehaald!

Van: sven    Geplaatst op: 5-6-2008 10:47:24
favoriete act voor LL'08 = Fuck Buttons

Van: Stannie    Geplaatst op: 4-6-2008 17:13:36
ja ik maak m'n zin niet af;) hier dan wel

Neem aan dat Vampire Weekend en Bloc Party ook op Lowlands staan...

Van: Stannie    Geplaatst op: 4-6-2008 17:12:47
neem aan dat Vampire Weekend en Bloc Party. Dat Vampire Weekend niet komt lijkt me zeer onwaarschijnlijk.

p.s. Wat is jullie favoriete act voor LL'08?

Van: Loeli    Geplaatst op: 4-6-2008 1:15:03
Jeetje, als je denk dat het niet leuk is dan ga je toch niet? Als je denkt dat je zonder "grote namen" (wat is een grote naam eigenlijk? wie bepaalt of een naam groot is?) of "belangrijke" headliners geen leuk festival hebt, blijf je lekker thuis! Ik ga me prima vermaken met de Lowlanders en een grote lijst artiesten die er toe doen, "grote" en "kleine" namen!

Van: dandan    Geplaatst op: 2-6-2008 21:25:45
dEUS, The Flaming Lips, Sigur Ros, The Roots, The Breeders, Iron & Wine, Los Campesinos!, Fuck Buttons
lijkt me wel wat

Van: Chino    Geplaatst op: 2-6-2008 18:15:25
@ Eric en Sven: jullie hebben helemaal gelijk.

De potentiele headliners van de toekomst checken is niets anders dan ik graag doe. Heb menig band voorbij zien komen die later veel te klein waren voor Charlie of Golf (toen die nog niet zo groot was in '96). Zo o.a. Rammstein (wel al afsluiter op het buitenpodium) in 97, Korn in 96 of Faithless in 97 (toen ook al groter dankzij een onvergetelijk optreden op Pinkpop dat jaar). Limp Bizkit had ik ook al bij kunnen schrijven mits ze niet hadden afgezegd (had ze datzelfde jaar de zondag van Pinkpop zien openen voor een halfvol veld). En tja, zo ook Coldplay, maar toen speelde er voor mij een interessanter bandje op het Dommelsch podium.

Ik ga niet zeggen dat ik niets te klagen heb over de programmering. Ik baal er regelmatig van dat sommige bands niet geboekt worden terwijl ze bij de buren in België en Duitsland menig volk op de been brengen (of brachten). Mooi dat Biffy Clyro vorig jaar speelde, een lband die ik vele jaren eerder al op Lowlands hoopte te zien, maar als de Klaxons niet te wild waren geweest hadden de programmeurs niet kunnen zien hoe vol de tent stond voor een last minute wijziging. In sommige genres vindt ook ik het jammer dat er te weinig van op het affiche staat, maar van de andere kant weet ik ook dondersgoed dat een programmeur ook geen vrijgeleide heeft qua budget. Wil je een super line up dan moet je toch echt rekenen op een kaartje van tenminste €250,- (niet via Ebay of Marktplaats), maar ben je bereidt dat te betalen???

Maar goed wij Nederlanders schijnen het klagen met de paplepel ingegeven te krijgen en dat is altijd goed te merken, zelfs als het tijdsschema bekend wordt gemaakt (huh die band is toch al lang op hun retour waarom spelen ze dan om 17:00 in de Alpha?? Die kun je toch beter laten openen in de Grolsch?? (terwijl ze bv headlinen op Rock am Ring of andere festivals))..

Al met al... ik zie de ouwe metalheads van Slayer heel graag op Lowlands of anders Machine Head.. 2 bands die een onvergetelijke set kunnen spelen (en ik zeg kunnen!! ook zij zijn maar mensen)

Van: Lonneke    Geplaatst op: 1-6-2008 20:31:15
Weet iemand hoe ver het staat met de verkoop van de kaarten?

Van: eric    Geplaatst op: 1-6-2008 18:48:35
Ik ga toch echt voor de muziek naar LL. Ik bedoel, sfeer is leuk, maar zonder goede bands heb je natuurlijk geen leuk festival!! ik vind de line-up tot nu toe echt heel goed. Er staan veel bands bij die ik nog nooit gezien heb en die 'grote namen' interesseren me meestal weinig. Ik vind het leuker om de grote namen van de toekomst uit te checken.

Van: rrrr    Geplaatst op: 1-6-2008 10:30:15
Naja, dit jaar is met deze lijst tot nu toe het gezeur en geklaag wel terecht naar mijn mening. En dan haalt de vette sfeer mij in ieder geval niet over de drempel om te gaan hoor.

Van: sven    Geplaatst op: 31-5-2008 16:31:25
@ iggy: ik vind festivals leuk (o.a. lowlands, haldern en dour). Mijn opmerking is meer sarcastisch bedoeld en gericht op het gezeur/geklaag over de voorlopige lowlands-namen (te weinig metal/dance/hiphop of underground, tegenvallende namen, te veel headliners op herhaling etc). Ondanks dit jaarlijks terugkerende azijnzeikerij zal LL vrijwel standaard weer uitverkocht zijn... Waarschijnlijk gaan de vele klagers/zeurders dus duidelijk voor de sfeer en niet voor de muziek(?)

Van: iggy    Geplaatst op: 31-5-2008 14:30:30
@sven

Ik proef wat cynisme. Welk festival vind je dan leuk? Of houd je niet van festivals?

Van: he hoo    Geplaatst op: 31-5-2008 14:10:14
tegenvaller tot nu toe, franz ferdinand dat er nog mensen zijn die die band willen zien hoop dat er nog een paar goede bands bij komen

Van: sven    Geplaatst op: 31-5-2008 13:03:00
Iedereen gaat toch, ongeacht wat er geprogrammeerd staat, voor die schijnbaar geweldige sfeer naar lowlands? Nieuwe bandjes ontdekken doe je maar in het clubcircuit of via myspace en voor de grote bands ga je naar de HMH...

Van: eric    Geplaatst op: 30-5-2008 17:19:52
@Kevin: Flaming Lips en Sigur Ros toch niet?

Van: iggy    Geplaatst op: 30-5-2008 17:13:59
Prima line-up tot nu met genoeg variatie. Andy C wordt ook een leuk feestje! ;)

Van: Kevin    Geplaatst op: 30-5-2008 15:37:17
Beetje jammer dat alle "grote" bands al een keer op lowlands stonden in de afgelopen 5 jaar. Maar het kan slechter.

Van: Stannie    Geplaatst op: 30-5-2008 15:13:18
vind 't ook een beetje tegenvallen

Van: Dn!S    Geplaatst op: 30-5-2008 14:59:26
tja tuurlijk zouden de namen ook groter kunnen zijn, maar zoals het nu is vind ik het al prima.

Toppers voor mij:
Sigur Ros, MGMT, The Hoosiers, NERD, Franz Ferdinand en The National

Van: eric    Geplaatst op: 30-5-2008 14:35:13
Zitten heel veel leuke namen tussen!! Wordt waarschijnlijk weer pijnlijke keuzes maken strax. Als je grote namen wilt zien,had je naar pinkpop moeten gaan!!

Van: Red    Geplaatst op: 30-5-2008 13:45:23
wat een weelde hier dan op Pinkpop. bLowlands wat een Kut line-up :-(

Van: Henk    Geplaatst op: 30-5-2008 12:57:37
Tegenvallend.

Van: sander    Geplaatst op: 30-5-2008 12:23:59
te gek
MGMT Breeders Deus NERD Kooks Franz
Wat een super acts!

Van: Chino    Geplaatst op: 30-5-2008 11:45:29
Nederland op zijn best :) er staan een groot aantal goede bands op het programma ondanks het ontbreken van echt grote publiekstrekkers en toch klagen we. Wat ik nooit snap is dat festivals in zowel Engeland als Australië binnen no time zijn uitverkocht. Big Day Out Melbourne binnen 12 uur uitverkocht met alleen RATM als bekendgemaakte naam, waardoor ik hen dit jaar dus niet live kan zien. Ik ben wel terug in NL maar dit was overigens ongepland. Overigens denk ik wel dat er nog een aantal grote namen uit de hoge hoed getoverd gaan worden voordat het zover is.

Van: iggy    Geplaatst op: 30-5-2008 11:22:48
The roots en the breeders! naaaiiiissss

Van: Teun...    Geplaatst op: 30-5-2008 10:59:19
Leuke namen! Alleen de headliners vallen me een beetje tegen. Vind Franz Ferdinand wel heel vet, die staan volgesmij niet op zoveel festivals?!

Van: arie    Geplaatst op: 30-5-2008 10:10:51
Idd niet echt schokkend, en Nightwish, HIm (stonden tochal eerder in een behoorlijk lege alpha tent), Danko Jones zijn toch echt bands die niet meer kunnen

Van: wam    Geplaatst op: 30-5-2008 9:37:13
redelijk maar niet overtuigend verrassend......... breeders,CBC vivelafete,underworld,tingtings holyfuck wel prima

Van: Hutjemutje    Geplaatst op: 30-5-2008 8:53:57
er zitten wel wat toffe namen tussen, maar ik ben ook erg benieuwd wat er nog komt
ik kan me nog van vorig jaar herinneren dat ze met een aantal grote namen kwamen toen het al uitverkocht was: lekker handig...

Van: piet    Geplaatst op: 30-5-2008 8:51:00
Matig!!!!!!


* = Je email-adres zal niet getoond worden.
De extra vraag is toegevoegd om automatische spammers te weren.
Als je je cookies aan hebt staan, verschijnt deze vraag maar n keer.


    graz_text_logo
Nieuws
Links
Forum
 Actueel |  Archief |  Nieuwsbrief |  
[ Terug
spampoison

W3C CSS

W3C HTML 4.01

Add to Google