Metallica sluit Pinkpop vrijdag af

print Printvriendelijke versie
17-12-2007 14:46:45
De kogel is door de kerk. Na jaren onderhandelen heeft Pinkpop eindelijk Metallica kunnen contracteren, de grootste en populairste rockband ooit op Pinkpop. Metallica wordt de afsluiter op de eerste festivaldag, vrijdag 30 mei 2008.

Dat betekent dat Pinkpop drie Amerikaanse headliners van wereldformaat kan presenteren t.w. METALLICA op vrijdag 30 mei, FOO FIGHTERS op zaterdag 31 mei en op zondag 1 juni RAGE AGAINST THE MACHINE. Een ongekende weelde. Daarmee evenaart Pinkpop met gemak qua programmering de editie van 2002 toen het festival voor het eerst in de geschiedenis zeven weken op voorhand was uitverkocht.

Pinkpop zal nu 40.000 weekendkaarten en 20.000 dagkaarten in de voorverkoop brengen. Onder voorbehoud worden weekendkaarten inclusief kamperen 129 euro (dat betekent een passe-partout van 43 euro per dag) en dagkaarten voor dezelfde entreeprijs als vorig jaar n.l. 69 euro. Uiteraard exclusief de bespreekkosten. Daarmee loopt Pinkpop qua entreeprijzen eindelijk in de pas met de andere festivals. Vorig jaar verkocht Rock Werchter in een paar dagen 20.000 dagkaarten voor METALLICA en dat wordt ook bij Pinkpop verwacht. Dat overkwam Pinkpop namelijk ook in 2002 bij de bekendmaking van Rammstein.

Bron: www.pinkpop.nl





Reacties:

Naam:    E-mail:

De vierletterige naam van deze website *     

Van: David Westerik    Geplaatst op: 23-1-2008 1:42:15
Dennis ?
Ga eens naar pearle voor een bril op sterke hugo of ben je woordblind
Al ben je lid van de metallica club en al weet je zoals je zelf je de hemel inprijst de ins & outs van het nieuwe album,de groep is doodgewoon zielig aan het worden,en zeker met die nieuwe gitarist die erbij staat alsof die elk moment in zijn broek zit te poepen
Dat gevoel krijg ik als ik load,reload etc hoor
Vroeger waren ze stukken beter tegenwoordig is het doodgewoon "zakken vullen muziek" eigenlijk heeft jan smeets ze verkeerd geboekd ze moesten eigenlijk op pinkpop classic komen lol maar hepie & hepie willen niet wisselen met hun,en maywood wou hun stage niet lenen,dus kon eddy wally & rocco granata toch als special guest gebruik maken van de groupies die eigenlijk voor de josti band bestemd waren

Van: hugo    Geplaatst op: 19-1-2008 18:29:33
@Dennis Westerik
Dennis, "death is not the end" is helemaal geen bestaand nummer van Metallica, ze hebben 2 "new songs gespeeld" voornamelijk in '06. Het is reeds bevestigd door de band zelf dat beide nr's niet op het album zullen verschijnen, het is slechts een probeersel geweest van 2 nr's in een zeer vroeg stadium vh productie proces. Er is absoluut nog geen enkele nr geleaked naar diverse torrentsite. Ik ben lid vd Metallica club en een heel behoorlijk op de hoogte vd ins and outs vh nieuwe album.
Wat betreft "bridge School", dit was een akoestisch concert tgv idd Bridge School benefit, een gratis optreden van oa Metallica. Brothers in Arms is een geweldig nr, en Metallica heeft slechts een ode willen geven aan dit nr, het was slechts eenmalig. Als je interesse hebt kun je op Youtube meer nr's op zoeken, bv Veterans of Psychic wars"van Blue oyster cult, dit nummer heeft Metallica op een geweldige manier gecovered.

Dus geen domme dingen plaatsen als je niet van de hoed noch de rand weet.

groeten

Van: David Westerik    Geplaatst op: 17-1-2008 12:37:12
Ik kom niet meer bij van het lachen
Op diversen torrents sites staan al diversen nieuwe nummers van metallica zoals dead is not the end en nog meer van het way to softy bagger gedoei,maar wat nog erger is en daarmee gaan ze nog verder de afgrond in is hun cover versie van Brothers In Arms van de Dire Straits
Op emule,soulseek of isohunt vind je het concert in mountian view.california van eind december 2006,een benefit gig voor gehandicapten kids (geen wonder dat niemand weg liep want 50 procent van de gehandicapten zitten in een rolstoel) en daar speelde ze dan voor het eerst (denk ik) deze prachtige cover van de dire straits ( voor het origineel snuifer maar eens rond in je papa's platen/cd kast)
Als ze dat gaan spelen op pinkpop dan spaar nu maar alvast rotte tomaten

Van: pipapaulus    Geplaatst op: 6-1-2008 14:41:02
ja en ook op paaspop :)

Van: bas    Geplaatst op: 6-1-2008 10:18:28
led zeplin komt op rockwerchter

Van: pipapaulus    Geplaatst op: 5-1-2008 16:01:19
daft punk zou heel mooi zijn maar ik geloof er geen snars van

Van: NogEentjeOpHetNieuweJaar    Geplaatst op: 5-1-2008 15:26:46
Weet je als je Jan Smeets op een nieuwjaarsreceptie tegen komt en hij zit aan het spul uit thull (Alfa bier dus) dan kan het zijn dat er soms wat uit zijn mond valt over een of andere act op pinkpop wat allang vast staat maar nog niemand nog mag weten zoals
Matisyahu,Daughtry,Seether,Moke,UNKLE,Kate Nash,Daft Punk,Velvet Revolver,
Maar hou de nieuwe bands in de gaten die komende maanden spelen in de Fenix in Sittard,De Nieuwe Nor in Heerlen,Effenaar,013,etc want Jantje zal je er wel vinden
(maar veel keus heeft die niet want de datum is Keutels Met Prik)

Van: JAAP    Geplaatst op: 28-12-2007 17:31:38
VOOR JAN:

http://www.youtube.com/watch?v=Qs0LvyuiqjM&feature=related



Van: RvdW    Geplaatst op: 28-12-2007 17:24:51
@hugo. oke het is duidelijk je punt. en ik zal voortaan me leesbril opzetten..

HET WORDT GEWOON SUPER TOF

Van: Noepie    Geplaatst op: 28-12-2007 11:13:12
Nou Bert Wasbeer, dat zou dan alleen maar mooi zijn als er alleen maar Hardrock en Metal op het programma zou staan!

Niet voor niets dat er met de Black eyed pies op het programma maar 10000 bezoekers komen...

Van: Australie    Geplaatst op: 26-12-2007 6:38:54
Nou ik kom bij deze 2 weken eerder naar huis. Het wordt een feest tot en met. Pinkpop Ik kom er aan!!!!

Van: hugo    Geplaatst op: 26-12-2007 3:32:39
Ik bedoelde dus Bert Wasbeer, en niet Arend, sorry Arend :).

IQ Bert Wasbeer < IQ Fruitvlieg.

Van: hugo    Geplaatst op: 26-12-2007 3:30:50
hallo RvdW, nee hoor ben helemaal niet boos. Als iemand Metallica kut vindt, dan is dat zijn goed recht. (je moet dan wel weten waar je over praat, en veel van hun albums kennen niet alleen de bekende nr's). Wat me enorm stoort is het cliche dat Metallica fans alleen maar langharige bierzuipende mongolen zijn. Daar stoor ik me enorm aan ja. Ik ben zelf lid van de Metallica fanclub, reis heel europa af om ze te zien, niet alleen NL. En de mensen die ik ontmoet zijn echt geen randdebielen, zoals wijsneus Bert Wasbeer denkt.. Blijkbaar heeft ie zelf het IQ van een fruitvlieg anders zou ie niet zo'n onzin uitkramen.
Iedereen heeft zijn voorkeuren, Ik hou ook van heel veel andere muziek. Het gaat me om het stereotiepe vooroordeel, beter lezen dus...

Van: hugo    Geplaatst op: 26-12-2007 3:28:18
hallo RvdW, nee hoor ben helemaal niet boos. Als iemand Metallica kut vindt, dan is dat zijn goed recht. (je moet dan wel weten waar je over praat, en veel van hun albums kennen niet alleen de bekende nr's). Wat me enorm stoort is het cliche dat Metallica fans alleen maar langharige bierzuipende mongolen zijn. Daar stoor ik me enorm aan ja. Ik ben zelf lid van de Metallica fanclub, reis heel europa af om ze te zien, niet alleen NL. En de mensen die ik ontmoet zijn echt geen randdebielen, zoals wijsneus Arend denkt.. Blijkbaar heeft ie zelf het IQ van een fruitvlieg anders zou ie niet zo'n onzin uitkramen.
Iedereen heeft zijn voorkeuren, Ik hou ook van heel veel andere muziek. Het gaat me om het stereotiepe vooroordeel, beter lezen dus...

Van: Tuup    Geplaatst op: 25-12-2007 15:10:56
Iets te zeuren over Pinkpop?
dan blijf je toch lekker thuis joh. Dat zal mij een reet roesten.
Geen hond die er wakker van ligt.

Van: ToEtOeToEtEr    Geplaatst op: 23-12-2007 0:33:53
Moke: Bevestigd door "Metro"

Van: RvdW    Geplaatst op: 22-12-2007 13:02:45
@hugo. Hugo wat is er aan de hand? ben je boos omdat iemand een kritische noot kraakt over de band waar jij "de grootste" fan van ben? volgens mij is dat zielig. maar ach wederom het is maar een mening!

Van: hugo    Geplaatst op: 22-12-2007 2:50:33
Nou Bert Wasbeer, Je bent er een van zo velen met die vooroordelen van Metallica fans, bah bah kortzichtige harry. Ik ben de grootste fan die er ongeveer rondloopt en ik voldoe helemaal niet aan dat sterotiepe beeld dat je daar schetst. Gewoon zielig..en als niet gelooft dan kijk je toch even op bleedingme.hyves.nl. Denk dat ik meer dames trek in een week dan jij in je hele leven..

Van: hugo    Geplaatst op: 22-12-2007 2:46:51
Nou Arend, als je denkt dat the Spice Girls meer hebben verkocht dan Metallica dan wil ik wel eens weten waar je die wijsheid vandaan hebt. Metallica zit tussen de 95 en 100 miljoen albums. Spice girls hooguit de helft daarvan in TOTAAL. En als je niet gelooft dan google je het maar..:)

Van: RvdW    Geplaatst op: 21-12-2007 13:40:16
ach weet je het is gewoon heerlijk om op iets te zeiken...
ik ben zelf van MENING dat het niet hoeft. maar ik kan me best voorstellen dat een hoop mensen er gelukkig van worden. het vervelende is alleen vaak dat ze komen voor 1 band. en dat is denk ik het probleem voor de meeste mensen die gewoon het hele weekend willen knallen.

ik zeg fijne kerst!

Van: Cyber_freak    Geplaatst op: 20-12-2007 16:28:30
wanneer begint de voorverkoop trouwens
want die wil ik echt niet missen :D

Van: arend    Geplaatst op: 20-12-2007 15:15:28
ja ja en als je veel verkoopt betekent het dat je goed bent, dan zijn de spice girls dus beter als metallica want die hebben meer verkocht met 2 cd's dan alle metallica platen bij elkaar (niet dat ik die wijven leuk vind, in tegendeel zelfs)

Van: Bas    Geplaatst op: 20-12-2007 12:05:31
Haha, wat zal de 'brandweer' het druk krijgen tijden ONE, Fight fire with fire en al die andere heerlijke uit je dak platen.

Van: roland    Geplaatst op: 20-12-2007 11:15:19
Ik ben het ook met marco eens, hoeven we eens een keer niet jalours naar de buitenlandse festivals te kijken. Ik ben nu de laatste 3 jaar naar rock im parck geweest, omdat ze een super progamma hebben en omdat je daar lekker voor het podium kunt staan (niet druk), maar dat viel afgelopen jaar ook tegen kwa drukte want het was bomvol. Dan reis ik liever 4 uur minder en met ook een super progamma. En wat de drukte betreft, moeten we er maar aan wennen, want ik denk dat voortaan de grotere festivals toch uitverkocht zijn. Dus maak er zelf een feest van. Ik vind ook dat de organisatie een pluim verdiend, ze stappen toch van het pinksterweekend af om ons goede bands te bieden.

Van: Koen    Geplaatst op: 20-12-2007 10:52:39
@Marco
Ik ben het vanaf de eerste tot en met de laatste zin (Wipneus en Pim) met je eens!

Van: Marco    Geplaatst op: 20-12-2007 10:14:43
Ik vind de reacties hier een beetje raar. elk jaar wordt er door iedereen gejankt dat er geen fatsoenlijke bands op pinkpop staan. Nu staan er eindelijk een keer (sinds lange tijd) 3 grote namen, waarvan 1 de grootste rockband allertijden is en dan is het alweer niet goed!

Hou nou eens op met je gejank en maak er gewoon (net zoals altijd) een geweldig feest van...je maakt het feest toch zelf en leuke bands zijn alleen maar een mooie bijkomstigheid!!!

Metallica en de Foo Fighters waren de enige 2 (misschien nog een paar meer, maar dit zijn de grootste namen) die nog nooit op pinkpop geweest zijn. Het zegt veel over de verbetering van de naam van Pinkpop dat ze nu allebei komen!!! Super!!!
En Rage Against The Machine...tja, we moesten maar eens proberen om de kleine aardbeving van een aantal jaar geleden weer op gang te krijgen!!!

Ps. Wipneus en Pim in de 24-uurs tent op camping B is ook weer lang geleden, dus dat moet de 4e topact maar worden ;-)

Van: Nondeju    Geplaatst op: 20-12-2007 9:34:18
Meer iets voor Pinkpop Classic

Van: Bert Wasbeer    Geplaatst op: 20-12-2007 1:07:46
Ik zal wel de enige zijn, maar ik ben echt niet blij met deze headliner. De vrijdag is bij deze ingeruimd voor zwarte shirtjes en bierbuiken die niet geïnteresseerd zijn in welke andere band dan ook (tenzij er alleen hardrock en metal wordt geprogrammeerd)

Van: Cyber_freak    Geplaatst op: 19-12-2007 20:25:20
4 dagen pinkpop zou idd geen verkeerd nieuws zijn :D haha

Van: Pascal    Geplaatst op: 19-12-2007 18:41:18
Ian Love, dat is de frontman van Rival Schools..

Ik heb em gezien de afgelopen twee weekenden met Jonah Matranga..
dat zouden mooie acts zijn voor Pinkpop..

check it
www.myspace.com/ianlove
www.myspace.com/Jonahmatranga of /onelinedrawing (ex Frontman V. FAR)

Van: RvdW    Geplaatst op: 19-12-2007 12:24:33
RVDM daten??????

Van: rvdm    Geplaatst op: 19-12-2007 12:22:34
Metallica... kan ik wel van gaan genieten. tot nu toe hele beste bands! qotsa erbij en we hebben een wereldweekend!

Van: sjaak    Geplaatst op: 19-12-2007 10:19:53
Ze kunnen beter een titel maken Pink Floyd's Roger Waters naar Landgraaf maar niet naar Pinkpop!.

Van: reinder    Geplaatst op: 19-12-2007 10:05:46
Vet:p OMG, wat is Mojo van plan.

Van: Bube    Geplaatst op: 19-12-2007 9:51:01
Forum werkt niet , dan maar hier:

Uit de Limburgse Dagbladen:

Pink Floyd's Roger Waters naar Landgraaf

Roger Waters, het creatieve brein van de legendarische psychedelische rockband Pink Floyd, treedt pinksterzondag 11 mei 2008 op in Landgraaf. De zanger en basgitarist komt met zijn eigen band naar het Megalandterrein.
Door Peter van de Berg
De 64-jarige Brit brengt in Landgraaf een integrale uitvoering van 'Dark side of the moon', het beroemde album van Pink Floyd uit 1973. Daarnaast zal hij een groot aantal klassiekers van Pink Floyd spelen.

Roger Waters verzorgt volgend jaar maar drie concerten in Europa. Enkele maanden geleden was hij nog te zien in het uitverkochte stadion Gelredome.
De show van Waters staat los van Pinkpop Classic, het retrofestival dat op pinkstermaandag in Landgraaf gehouden wordt.

Van: klaas    Geplaatst op: 18-12-2007 23:09:44
Nu nog de aankondiging dat Pinkpop 4 dagen is en dat donderdag coldplay afsluit.

Van: Tom    Geplaatst op: 18-12-2007 23:02:54
The Editors zou een echte slimme zet zijn. Ze zijn niet uber duur denk ik, als redelijk jong bandje, maar dankzij twee goeie albums opeens razend populair. Als ik de tussenstanden mag geloven van de graz gouden top tien scoren de editors erg hoog, misschien wel de meeste. Ik hoop in ieder egval dat ze komen, heb nu een paar nummers geluistert, en idd het is in het straatje van colplay, U2 etc maar toch heeft weer eist anders. Dat typerende gitaargeuid is ook soms te vaak aanwezig bij nummers. Maar ik zou zeker naar ze gaan kijken.

Van: roland    Geplaatst op: 18-12-2007 22:06:57
stop nou eens lekker met het afzeiken van bands waar je niet van houd, zoek lekker je eigen smaak uit, dan kunnen we ons lekker verdelen voor de verschillende podiums en valt de drukte ook mee. SMAKEN VERSCHILLEN en dat is maar goed ook

Van: Cyber_freak    Geplaatst op: 18-12-2007 21:32:27
Metallica doet er zeker toe ! :D

en de editors hoeven van mij echt niet te komen als dat gerucht er al is,
die stelden maar weinig voor op afgelopen lowlands

Van: Luc    Geplaatst op: 18-12-2007 21:23:33
dat ze er veel verkopen wil nog altijd niet zeggen dat ze er iets toe doen die platen;)
xD maja wel mee eens niet ouwehoereeee t is zeker onverwacht weet iemand of er iets klopt van het gerucht dat Editors zou komeeee?

Van: Marco    Geplaatst op: 18-12-2007 19:29:20
Metallica heeft in de laatste 16 jaar meer platen verkocht dan welke rockband ter wereld...ik weet niet wat je loopt te ouwehoeren? En ik zal je 1 ding verklappen...alle bands doen het om de poen. Als je denkt dat er bands zijn die het vooral voor de muziek doen dan romatiseer je het wel heel erg en ben je lichtelijk wereldvreemd!

Echt een geweldig programma, nu al!!! Kan al niet meer stuk!!!

Van: tsja    Geplaatst op: 18-12-2007 18:35:29
om de poen gaat het toch.. daar doe weinig aan in een vrije markt

Van: arend    Geplaatst op: 18-12-2007 17:39:21
wanneer heeft metallica eigenlijk een plaat gemaakt die er toe doet??? 16 jaar geleden... daarna nooit meer dat niveau gehaald en als je naar de docu van ze kijkt blijkt ook dat het helemaal geen band meer is en het alleen maar om de poen gaat

Van: beertje    Geplaatst op: 18-12-2007 17:33:31
vet, vet en nog eens supervet ! Goeie zet !! Eindelijk weer eens wat nieuws en nu niet op herhaling !

Van: beertje    Geplaatst op: 18-12-2007 17:33:28
vet, vet en nog eens supervet ! Goeie zet !! Eindelijk weer eens wat nieuws en nu niet op herhaling !

Van: hans    Geplaatst op: 18-12-2007 14:02:41
Vind het echt heel goed wat Jan gedaan heeft. Eindelijk weer aansprekende namen en kan PP weer de concurentie met andere grote festivals aan. 3 toppers gehaald, Hulde!

Van: Cyber_freak    Geplaatst op: 18-12-2007 13:53:04
Ik snap niet dat mensen bij een festival als pinkpop altijd gaan zeuren dat ze kleine bandjes willen zien, ga dan gewoon naar een kleiner festival als je dat zo graag wilt :)

van mij kunnen de namen niet groot genoeg zijn hoor :D

Van: ralph    Geplaatst op: 18-12-2007 12:03:05
Ik wil graag nog erbij (kzal maar niet meer met al te grote namen komen):
Sparta, Be Your Own Pet, The Go! Team, Manic Street Preachers, Malle Pietje & the Bimbos, Jeremy's, Orson, Kate Nash, Soulwax, Queens of the Stone Age, Gogol Bordello, Calvin Harris, Lily Allen, Damien Rice, Arcade Fire...

Van: Moi    Geplaatst op: 18-12-2007 11:56:29
Je komt als je het leuk vind en blijft thuis als het je niet aan staat maar waar we uiteindelijk trots op moeten zijn is dat Nederland zo'n festival heeft en genoeg keuze te bieden heeft wat festivals/cultuur betreft!
Muziek drank eten en gezellige mensen en niet moeten werken....is dat niet altijd leuk???

Van: RvdW    Geplaatst op: 18-12-2007 10:50:54
gasten laten we eerlijk wezen. het is gewoon top van jan dat hij deze bands weet te halen. ik ben het er ook mee eens dat het klote is dat je nu op vrijdag al de maandag praktijken krijgt.. maar laten we eerlijk zijn: Pinkpop is weer helemaal terug! en laten wij als vaste gasten ons daar niet druk over maken. heb lol en geniet van dit programma.

Jan tover nog eens wat moois uit je hoed!!

Van: Dur Bube    Geplaatst op: 18-12-2007 10:14:20
Metallica eist gewoon dat het minimaal 2 uur mag optreden, dat is altijd zo. Wat me echter zal benieuwen is hoe laat ze beginnen, normaliter willen de heren ook pas beginnen met hun optreden als het goed donker is, zo heb ik op Werchters eens 3 kwartier gewacht na het geplande tijdstip. Probleem is dan ook nog dat ze op Pinkpop wegens de buren niet meer na 11 uur mogen optreden en om 9 uur is het in de zomer dus nog niet donker. Het wordt dus misschien een unieke show, Metallica op een festival in daglicht, nou ja in ieder geval in de schemering.

Van: Cyber_freak    Geplaatst op: 17-12-2007 23:12:03
Ok das helemaal top dan :D

Van: Raoul    Geplaatst op: 17-12-2007 22:56:23
ja ze spelen meteen de langste set ooit op pinkpop, 2 uur dus dat komt wel goed voor je;)

Van: Cyber_freak    Geplaatst op: 17-12-2007 22:28:13
ok super :D
eindelijk Metallica weer eens buiten zo`n galmend stadion zien :D

hoop dat ze een stuk langer spelen dan het standaard uurtje van de andere bands ;) hint hint

Van: mouzzer    Geplaatst op: 17-12-2007 21:50:36
@ Maynard-J
Jan Smeets heeft in de Metro aangegeven 20.000 dagkaarten voor iedere dag a 69 Euro. Hij moet wel een volle bak op vrijdag met Metallica anders komt hij niet uit z'n kosten ;)

Pas als het complete programma van PP bekend is kun je zeggen of ze in pas lopen, of dat het een paar grote namen en de rest budget opvullers zijn. Met de prijsverhoging is er wel meer ruimte voor verschillende grote namen op PP. Laten we hopen dat PP niet het Nederlandse Werchter wordt want dat is op het programma na echt niks, daar ga ik nooit meer heen. (wel een van de mooiste optredens ooit daar gezien: Sigur Ros :) )

Van: Stannie    Geplaatst op: 17-12-2007 21:33:39
heerlijk, nu nog de editors!

Van: hugo    Geplaatst op: 17-12-2007 20:39:17
EINDELIJK !!! 's Werelds grootste en meest geweldige rockband op Pinkpop.
een upgrading van jewelste voor dit festival. Het zal de eerste keer zijn dat ik naar Landgraaf ga. Waarschijnlijk ga ik nog naar Metallica concerten dit jaar, maar Metallica in Nederland is gewoon een verplichting. Ik had nooit gedacht dat ze het zouden lukken om deze mega band binnen te halen, maar het is gelukt !!

Van: Maynard-J    Geplaatst op: 17-12-2007 20:31:56
Wie zegt trouwens dat er voor ELKE dag 20.000 dagkaarten in de vvk gaan? Dat haal ik nog niet echt uit dit persbericht. Vorig jaar waren er ook losse kaarten voor zaterdag en zondag, maar toch waren er maandag weer de meeste mensen. Logisch dus dat voor de dag met het volste programma (als Jan aan z'n tradities vasthoudt, nu dus de zondag) de meeste kaarten te koop zijn. De kaarten voor alle dagen zijn wel even duur ondanks de verschillende programmalengtes, maar dat is ook niet gek met zulke dure afsluiters op de eerste twee dagen. Dit jaar speelde ook de grootste band (Muse) op zondag.

Met die entreeprijzen loopt Pinkpop trouwens niet helemaal in de pas; donderdagkaarten voor Werchter waren toch altijd goedkoper, of is dat veranderd sinds 2005? Ik denk eerder dat Pinkpop qua programmering nu eindelijk serieus kan concurreren en "in de pas kan lopen" met megafestivals als Werchter en Rock am Ring, waar we altijd makkelijk voor konden kiezen omdat ze helemaal niet zo ver weg zijn. De concurrentie is gewoon harder geworden, dus ik denk ook dat dit soort ontwikkelingen nodig zijn. Pinkpop is nu echt het Nederlandse Werchter, en tegen wie liever wat kleinschaligers wil zeg ik: ga lekker naar Lowlands! Ik doe ze al jaren allebei, doe het komend jaar weer en het verschil is dan nog veel duidelijker. Lowlands heeft de sfeer en een gevarieerd fijnproefprogramma met een aantal groten, Pinkpop haalt een paar stadionacts in huis.

Van: Rik    Geplaatst op: 17-12-2007 19:51:15
Echt té gek!!!!

Van: sjaak    Geplaatst op: 17-12-2007 19:33:29
Nu krijg je helaas op de vrijdag zo'n vervelende Metallica horde fans... Gelukkig staan er sowieso al twee bands die me meer aanspreken dan die "Rockgoden". Die altijd te lang spelen en dan na afloop alleen maar blerren kijk eens hoe goed en Amerikaans wij zijn.

Gelukkig maakt Dave Grohl het de tweede dag helemaal goed met een beetje ouderwets Grunge geschreeuw.

Van: Danny    Geplaatst op: 17-12-2007 18:43:20
Vet.......

Van: sjonnie    Geplaatst op: 17-12-2007 18:15:07
fockingfockingfocking HARD!!!!!

Van: sander    Geplaatst op: 17-12-2007 17:44:24
zij gvd niet zo

Van: sander    Geplaatst op: 17-12-2007 17:44:14
zij gvd niet zo

Van: roland    Geplaatst op: 17-12-2007 17:27:05
gelukkig ben ik geen die hard pinkpopfan en kan ik er met veel plezier naar uitkijken

Van: Maynard-J    Geplaatst op: 17-12-2007 16:54:34
Ik verwacht op vrijdag ook wel een zogenaamde "Rammstein-run". Tenzij Jan strategisch programmeert en nog een paar goeie metalbands op die dag zet, waar de Metallica-fans ook op af komen.

Persoonlijk zit ik ook niet te wachten op zo'n vol veld, het leidt de aandacht ook af van bands die minstens net zoveel de moeite waard zijn. Zo hoorde ik vorig jaar bij het selecte gezelschap dat Morrissey live meemaakte, om daarna de Peppers van achteraan te "zien". Wat overigens kut klonk door de harde zijwind. Maar ik hoef ook Metallica niet zo nodig van dichtbij mee te maken om er een goed optreden van te maken. Daar hebben we die schermen tegenwoordig voor.

Kortom niet zeiken, gewoon gaan! En een tip: haal je pilsje zo vaak mogelijk ergens halverwege het veld of recht tegenover het podium, daar is de drukte vaak veel minder.

Van: hans    Geplaatst op: 17-12-2007 16:28:01
Echt heel vet deze bands, eindelijk een hele goede line-up op Pinkpop!! Oude tijden herrijzen! :)

Van: mark    Geplaatst op: 17-12-2007 16:20:40
wat een onzin allemaal. tuurlijk is het op maandag druk, maar je doet net als of er geen doorkomen aan is. als je nou niet als een schaap bij de eerste de beste bierkraam of munten apparaat gaat staan waar je met je domme hoofd langs loopt. dan ben je zo aan de beurt of je wacht even 3 minuten. blijf maar lekker thuis dit jaar veeel beter!!

Van: Koen    Geplaatst op: 17-12-2007 16:19:17
Wat een gezeik!!!!!!!!!! Het is ook nooit goed!!!!!!!!!

Van: Ray    Geplaatst op: 17-12-2007 16:15:31
Wat zal het weer on-ge-loof-lijk druk worden. Jammer jammer jammer, Ik ga toch meer voor de kleine bandjes hoor. dit wordt geen relaxte pinkpop editie. Ik vond de maandag normaal gesproken al zo kansloos. Nu gaan we dus 3 dagen voor de bijl.
Jammer voor alle oude trouwe pinkpopfans die naar larenlang de kar te hebben getrokken, nu geconfronteerd worden met het allerlaatste wat ze willen; nl die éénbandgangers. Laat Jan maar een speciaal vakkie maken voor die die-hards die gewoon de afgelopen jaren zijn blijven komen.
Amen

Van: Dur Bube    Geplaatst op: 17-12-2007 16:05:43
De bediening en het bier zullen nu idd wel een stuk professioneler moeten als in vorige jaren, toen men idd op maandag er niet mee om kon gaan. Niettemin handen op mekaar voor Jantje voor de programmering, al vind ik zelf de goede kleinere bands eigenlijk veel belangrijker als de headliners. Ik heb Metallica dan al ook erg regelmatig gezien op RaR en Werchter de laatste jaren en de Foo's heb ik onlangs nog in Oberhausen gezien, maar als Jan ook nog iets als Matchbox Twenty, Coheed en Cambria of John Mayer contracteert ben ik wel tevreden.

Van: Jules    Geplaatst op: 17-12-2007 16:02:54
Ik kan het nog steeds niet geloven... wow!

Van: Wendy    Geplaatst op: 17-12-2007 15:45:31
Cool!
Alleen jammer dat ik ze dit jaar op Werchter al gezien heb .. had liever iets gezien wat ik nog niet eerder gezien heb.

En jammer dat nu de eerste dag waarschijnlijk ook al mega-druk gaat worden. Vond normaal de eerste 2 dagen een stuk relaxer dan de mensenmassa op de laatste dag ... Kunt niet alles hebben helaas.

Van: MicHaeL    Geplaatst op: 17-12-2007 15:32:18
Da's kut... op stinkpop... en een festival ook nog...
Komen ze niet in een stadion ofzo???

Van: contrapunt    Geplaatst op: 17-12-2007 15:29:25
Het is vreselijk zoveel mesen op het veld. En allemaal boeren die alleen maar voor metallica komen en overal doorheen praten vreselijk. Voor het geld van Metallica hadden een hoop andere leuke bandjes geboekt kunnen worden.

Van: contrapunt    Geplaatst op: 17-12-2007 15:29:21
Het is vreselijk zoveel mesen op het veld. En allemaal boeren die alleen maar voor metallica komen en overal doorheen praten vreselijk. Voor het geld van Metallica hadden een hoop andere leuke bandjes geboekt kunnen worden.

Van: Rude    Geplaatst op: 17-12-2007 15:25:44
Gaaf! Nooit veel om Metallica gegeven... tot ik ze live zag op Werchter vorig jaar. Zeker voor herhaling vatbaar.
mooi mooi mooi!

Van: bas    Geplaatst op: 17-12-2007 15:23:15
Je hebt gelijk Stefna. 2 jaar terug lekker 2 dagen doorlopen bij WC's, meteen je bier bestellen. 's maandags kon je voor allebei ik weet niet hoelang wachten. De 2 1ste dagen zijn altijd heerlijk relax. 's maandags hoeft voor mij niet meer zo.

Van: Revolucion    Geplaatst op: 17-12-2007 15:11:08
Ik sluit me wel aan bij Stefna, alhoewel je veel mensen zult hebben die echt alleen voor Metallica zullen komen, die zul je dus verder bij geen enkel ander podium aantreffen (uitzonderingen daargelaten)...
ik lees over het algemeen meer berichten over mensen die een dag zullen komen, puur voor RATM of Metallica, dus kan nog meevallen hoor!

Ik ben benieuwd, ik heb er wel al zin in! Echt goede namen dit keer! is toch als een droom!

Van: Koen    Geplaatst op: 17-12-2007 15:08:45
@Stefna, dan ga jij toch lekker rustig een weekende uitwaaien aan de kust! Gaan wij wel genieten van al die (wereld)bands :P

Van: Stefna    Geplaatst op: 17-12-2007 15:05:25
ALs ik het goed begrijp gaan er dus voor elke dag 60.000 kaarten in de verkoop. Dus niet meer de gezellige, rustige 1e twee dagen wat Pinkpop juist zo aantrekkelijk maakte in de voorgaande jaren. Elke dag de verschrikkelijke mensenmassa van tweede Pinsterdag. Als dat het directe gevolg is van het aantrekken van dergelijke headliners dan is dat wat mij betreft een enorme devaluatie van het festival. Jammer!

Van: Chris    Geplaatst op: 17-12-2007 15:02:07
Eindelijk iets wat ik echt nog eens wil zien!!

Van: Koen    Geplaatst op: 17-12-2007 15:00:28
Whaaa gaaf!!!!!!!!!!!!!!

Van: alex    Geplaatst op: 17-12-2007 14:49:34
Nou dat word een druk jaartje.. Ik beslis wel na hun show of ik tevreden ben met de programmering, hoef ze namelijk niet perse te zien. Maar als ze dan toch al komen.

Zal wel snel uitverkopen denk ik, Hoop dat mainstage area wel nog beetje te overleven is met zoveel mensen


* = Je email-adres zal niet getoond worden.
De extra vraag is toegevoegd om automatische spammers te weren.
Als je je cookies aan hebt staan, verschijnt deze vraag maar één keer.


    graz_text_logo
Nieuws
Links
Forum
 Actueel |  Archief |  Nieuwsbrief |  
[ Terug




spampoison

W3C CSS

W3C HTML 4.01

Add to Google